Cami Cemaati, İmam ve Şehitler

Cami Cemaati, İmam ve Şehitler

Bir ay kadar önce ?Bayram Gelmiş!? başlıklı yazının sonuna birkaç hafta yazılara ara vermekten söz etmiştim. Hata etmişim. Çünkü Bayram namazında kendimce çok önemli bir konuya şahit olmuştum.

Neydi bu konu? En iyisi bu konuyu bir mizansen şeklinde anlatalım. Malum Bölücü Terör örgütü hemen her gün ?birkaç Mehmet?i? pardon Mehmetçiklerimizi şehit etmektedir. Peygamber Ocağının mensupları Vatanımızın, Milletimizin selameti için canlarını feda etmektedirler.

Nöbet tutmaktalar, çatışmaktalar, niçin? Birliğimiz dirliğimiz için değil mi? Kınalı kuzular, yani Askerlerimiz, Polislerimiz bizler güven içerisinde yaşayalım diye kendi hayatlarını hiçe sayıyorlar.

Çarpıcı olsun diye Cami ve İbadet örneğini verelim. Camilerde özgürce ibadet edebiliyorsak bunun teminatı Devletimizin güvenlik güçleri değil midir?

Şimdi düşünelim siz Bayram namazı için Camiye gidiyorsunuz. Kürsüdeki Hoca?nın sohbetini dinliyorsunuz. Bakıyorsunuz ki Hoca teknolojiden de faydalanıyor. Yani Lap Top Bilgisayarı önünde duruyor. Verdiği vaazı destekleyici sözler resimler, duvardaki perdeye yansıtılıyor. Diyorsunuz ki işte kendini yenileyen bir Cami İmamı! Onunla gurur duyuyorsunuz.

Artık son dakikalar hoca perdeye Myanmar, Arakan Müslümanları ile ilgili resimleri yansıtıyor. Akabinde Suriye Müslümanları diyor. Bu iki ayrı Müslüman topluluklarına yardım ve dualardan bahsediyor.

Namazdan sonra Hutbede yine aynı iki topluluğa yardım ve dua söz konusu oluyor. Hatta en son Kuran okunduktan sonra dua edilirken yine aynı dilekler dile getiriliyor!

Cami Cemaati din kardeşlerinin acılarını paylaşmaktan elbette mutluluk duyarlar. Pek ala böyle bir durumda sizler ne yaparsınız?

Mesela Şehit Mehmetçiklerimize duadan ve fakir olanların ailelerine yardımdan hiç bahsetmeyen Cami Hocasına bir hatırlatmada bulunmak ister miydiniz?

Atatürk ve Silah arkadaşlarından ve de Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda emeği geçenlere duadan vazgeçtik. Günümüz şehitlerini bile unutan bir Cami Hocasına oturduğunuz yerden ?Hocam Şehitlerimizi unuttunuz!? diye yüksek sesle ikaz eder miydiniz?

Yoksa herkese uyup sesinizi çıkarmaz mıydınız? Ya da ?bana ne yahu farkına varan başka birisi dile getirsin mi?? derdiniz?

Durun tahmin etmeye çalışayım. Eğer böyle bir hatanın farkına(!) varsaydınız, sizler eminim Bayramlaşma safhasında bir tepki gösterirdiniz.

Hani Bayram Namazından sonra Cami Cemaati İmam dâhil sıralanıyor ve birbirleriyle bayramlaşıyorlar ya, o zaman İmama hatırlatmada bulunurdunuz!

İşte vatandaşın birisi geçen Ramazan bayramında İmamla bayramlaşırken hocaya Şehitler hatırlatmasında bulundu.

İmamın Cevabı ?Çok haklısınız. O bizim eksikliğimiz. Hata Bizde.? Gibi laflar etti.

Aslında hata o Cami Hocalarında veya İmamlarında değildir. Çünkü onlarda bu milletin fertleridirler. Hata Millet olarak milli,dini, insani tepki göstermeyen, düşünmenin ibadet olduğunun farkında olmayan, sorgulamayan, bizlerdedir.

Allah Rahmet eylesin en son 8 Polisimiz mi şehit olmuştu? İnşallah bu yazı yayınlana kadar da şehit gelmez.

Başladınız mı soru sormaya? Başka deyişle gidişatı sorgulamaya! 



Güncel 25.10.2016 05:54:09 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi