DAĞLIOĞL;:ESKİ HAL İÇİ; ÇÖP DEPOLAMA ALANI OLDU. VİRÜSTEN VE MİKROPTAN GEÇİLMİYOR"

 DAĞLIOĞL;:ESKİ HAL İÇİ; ÇÖP DEPOLAMA ALANI OLDU. VİRÜSTEN VE MİKROPTAN GEÇİLMİYOR

          Hatay Büyükşehir ve Dörtyol Belediye İyi Parti Meclis Üyesi Metin Dağlıoğlu, Eski Hal İçerisindeki proje ile ilgili nihai kararın bir an evvel verilmesini, aksi takdirde Dörtyol'un orta yerindeki bu çukurun vahşi çöp depolama alanına dönüşmekte olduğunu, çevresinde tedbir alınmadığı için her an bir can yada mal kaybına neden olacağını belirtti.

            Hatay Büyükşehir ve Dörtyol Belediye İyi Parti Meclis Üyesi Metin Dağlıoğlu Eski Hal İçerisindeki çukurda çöp yığınlarının artmakta olduğunu belirterek; "Malumunuz üzere Dörtyol Belediye Başkanı Sayın Fadıl Keskin 2019 yılının mayıs ayından bu yana Eski Hal İçerisindeki projeden memnun olmadığını ifade etmekte ve bu projenin değişmesini arzu etmekte. Eski Hal İçi Projesi Dörtyol Belediye Meclisimizde defalarca görüşüldü. 2019 yılı Ekim ayında Plan Bütçe ve İmar Komisyonları eski hal içi projesiyle ilgili raporlarını tamamlayıp meclise sundu. Dörtyol Belediye Meclisinin değerli üyelerinin büyük çoğunluğu da bu proje ile ilgili kararını encümene yetki vererek ortaya koydu. Yetkinin verilmesinden bu güne kadar yaklaşık 15 Encümen toplantısı gerçekleşmiş olmasına rağmen Eski Hal Projesi ile ilgili olumlu yada olumsuz bir karar biz meclis üyelerine bildirilmiş değil. Gözümüzün önünde bir enkaz durmakta. Dörtyol'un en merkezi yerinde bir çukur var. Bu çukurun içi her gün toprak kayması ve çöp yığınları ile dolmakta. Ortalık virüsten ve mikroptan geçilmiyor. Yaklaşan tehlikeye karşı belediyenin alabildiği tek tedbir ise toprak dökerek ara yolu kapatmak. Bu çağda böyle bir uygulamayı kabul etmek mümkün değil." dedi.

            İyi Parti Meclis Üyesi Metin Dağlıoğlu, Dörtyol Belediyesi'nin, Eski Hal İçi Projesinde ilgili yüklenici firma ile yapı ortaklığı olduğunu da hatırlatarak; "İhale ve sözleşme fesih edecekse idare bunu tek taraflı olarak yapabilir. 2020 yılı Ocak ayı meclis birleşiminde, bir uzlaşma sağlanıp firmanın Belediyemize bağış yapacağı konusu gündeme alındı. Oylamaya gerek kalmadan firmanın teklifini geri çektiği açıklandı. Bu yapılan anlaşmaların üstüne gölge düşürmekte ve kamuoyunda farklı algılara neden olmakta. Bizler belediye meclis üyeleri olarak vatandaşların sorduğu sorulara cevap vermekte zorlanır hale geldik. Çukurun içindeki evsel atıkların resmini çekip atan hemşerilerimize cevapsız kalmak bizleri üzmekte. Belediye meclisinde İyi Parti Gurubu olarak açık bir dile ifade etmiştik; 'Olumlu yada olumsuz bir karar verilmeli. En kötü kararın bile kararsızlıktan iyi' olduğunu belirtmiştik. Fakat görüyoruz ki 15 birleşim yapan Encümen bu konuda bir karar vermediği gibi kamu oyunu aydınlatıcı bir bilgi de paylaşmıyor. Kullanılmamak için istenen yetkinin meclisi oyalamaktan ibaret bir girişim olduğunu düşünmeye başladık. Encümenin bu konudaki kararını meclis üyeleri ve kamuoyu ile bir an evvel paylaşmasını arzu ediyoruz" dedi.

Haber: Sedat İSKENDEROĞLU – Dörtyol

 



Bölgeden 24.02.2020 14:44:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da yerel seçim için 3 bin 424 sandıktan 96'sı konteynerde kuruluyor

2

Adana'da "Beklenen değişime adım adım" yürüyüşü düzenlendi

3

Adana'da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

4

Adana'da tartıştığı kişiyi bıçaklayan zanlı tutuklandı

5

Hatay'da sağanak nedeniyle kriz masası oluşturuldu

6

Hatay'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

7

Dörtyol'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

8

Adana'da kaçak 96 otomobil motoru ele geçirildi

9

Adana'da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

10

Adana'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 10 kişi yakalandı