" KÖTÜLÜK EBU LEHEB’İN AMACINA HİZMET EDER"

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Hatay Şubesi’nin her hafta düzenlediği “Şuur Dersleri” programına bu hafta konuşmacı olarak Belen İlçe Müftüsü Mehmet Seri Doğru katıldı.

Antakya’da AGD Hatay Şube Binası Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda, Belen Müftüsü Mehmet Seri Doğru “Tebbet Suresi Çerçevesinde Görevlerimiz” konusunu anlattı.

Mehmet Seri Doğru Tebbet Suresi’nin tefsirini ayet ayet açıklayarak, surede adı geçen Ebu Leheb üzerinden bugün çıkarmamız gereken derslerin altını çizdi.

Ebu Leheb, ömrü boyunca İslam’a, Müslümanlara karşı olmuş, yeğeni Hz. Muhammed (S.a.v.) ile mücadele etmiş birisi olduğunu belirten Mehmet Seri Doğru, bugünde Arif Nihat Asya’nın şiirinde geçtiği gibi "Ebu Leheb öldü" diyorlar, Ebu Leheb ölmedi, ya MUHAMMED, Ebu Cehil, kıtalar dolaşıyor! İfadesindeki gibi Ebu Leheb bugün Suriye’de, Libya’da, Doğu Türkistan’da Filistin’de ve daha birçok zulüm gören Müslümanların diyarında kıtalar dolaşıyor” dedi.

KÖTÜLÜK, EBU LEHEB’İN AMACINA HİZMET EDER

 Samimi Müslümanların olduğu her yerde Ebu Lehebler olur diyen Mehmet Seri Doğru, “Kötülük Ebu Leheb’in amacına hizmet eder. Bu surede Rabbimiz, Ebu Leheb’in hem dünyada düştüğü hem ahirette düşeceği kötü sonunu bildirmiştir. Bizler de Ebu Leheb’in düştüğü akıbete düşmemek için, edepsizin hayatından edep çıkarmamız gibi bu sureye bakarak İslam’a hizmet etmemiz gerekiyor. Sadece şahıs olarak değil ailece hizmet etmemiz gerekiyor.

Rabbimiz, bir başka ayette, “Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra tefrikaya düşüp parçalanıp, ayrılığa düşen, birbirine düşman olup çatışanlar gibi olmayın” buyurarak, bizi uyarmıştır ancak maalesef bugün, insanlar aynı itikatta, aynı mezhepte, aynı Kabe’ye, aynı Peygambere ümmet olmalarına rağmen, farklı düşüncede oldukları için bir birlerine acımasızca eleştirilerde, ithamlarda bulunduklarına şahit oluyoruz. Bunun sebebi, arkadaşlık, komşuluk, akrabalık ilişkilerinde göstermememiz gereken hassasiyeti göstermediğimizden kaynaklanıyor.

 

O yüzden Ebu Leheb'in, hayatında ihmal ettiği ve Kuran tarafından yerilmesine sebep olan güzel ahlak kaidelerine riayet etmeliyiz. Buna göre: Akrabalık ilişkilerimize riayet edeceğiz, komşuluk ilişkilerimize, dünürlük ilişkilerimize, riayet edeceğiz. Daima hayırlı insanlarla yakınlık kuracağız. Bu ilişikler ümmet olmanın, İslam kardeşliği içerisinde olmanın temel ayaklarıdır” şeklinde konuştu.



Bölgeden 15.01.2020 15:22:00 0
Anahtar Kelimeler: " KÖTÜLÜK LEHEB’ AMACINA HİZMET "

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

2

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

3

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi

4

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Gökduman, makamını ortaokul öğrencisine devretti

5

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı

6

Hatay'da evin kapısı ve bazı eşyalarını çalan 2 şüpheli yakalandı

7

Şırnak'ta trafik kazasında hayatını kaybeden astsubayın cenazesi Adana'da defnedildi

8

Kahramanmaraş'ta hükümlülerin diktiği perdeler yurt genelinde alıcı buluyor

9

Rektör Bakan'dan 23 Nisan Mesajı

10

Adana'da uçuruma yuvarlanıp yanan minibüsteki 4 kişi öldü, 17 kişi yaralandı