ATATÜRK ORTAOKULU Pİ SAYISI EZBERLEMEDE REKORA GİDİYOR

ATATÜRK ORTAOKULU Pİ SAYISI EZBERLEMEDE REKORA GİDİYOR

        Atatürk Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi M. Emir Karasu Pi sayısının 850 basamağını ezbere okuyarak rekora gitti.

         14 Mart Dünya Pi Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Atatürk Ortaokulu’nda bir öğrenci 850 basamağı ezbere okuyarak rekora gitti.

         Atatürk Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte Pi Günü’nü kutlamak için bir dizi etkinlik düzenledi. Günlerdir büyük bir heyecanla Pi Günü kutlamalarına hazırlanan Atatürk Ortaokulu öğrencileri farklı çalışmalar yaptılar. Sınıflarda Pi sayısının tarihi ve önemi hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Pi sayısının virgülden sonra devreden rakamının sonsuza kadar devam edişi heyecan ve şaşkınlıkla tekrar dile getirilip değerlendirildi. Sınıflarda ve okul panosunda Pi sayısıyla ilgili görsel ve yazılar hazırlanıp sergilendi.

         Asıl büyük heyecan Pi Sayısı Yarışması’yla yaşandı. Atatürk Ortaokul öğrencileri böylelikle Pifiloloji‘de de tek olduklarını kanıtladılar. Pifiloloji matematiksel bir sabit olan pi sayısını hatırlamak için mnemonik (hafızaya/hatırlamaya yardımcı) yöntemler geliştirme ve olabildiğince fazla hanesini ezberleme uğraşına verilen isimdir. Günlerdir Pi sayısının basamaklarını ezberleyen öğrenciler yarışmaya büyük coşkuyla katıldılar. Her sınıftan bir öğrenci Pi sayısında arkadaşlarının önüne geçti.

         2019’da bir Google çalışanın dünya rekoru kırarak 31.4 trilyon basamağını hesapladığı Pi sayısının basamakları genellikle piir denilen bir şiir sistemiyle ezberleniyor. Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden 5. Sınıflardan Yavuz Selim, 6. Sınıflardan Hiranur Çetin, 7. Sınıflardan M. Emir Karasu, 8. Sınıflardan Nihal Canbolat ve İrem Işıktaş ezberledikleri basamaklarla arkadaşlarının önüne geçtiler. 7. Sınıflardan M. Emir Karasu ise 850 basmakla rekora gitti.

         Atatürk Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri Pi Günü sebebiyle hazırladıkları hepsi birbirinden güzel tişötleri giyerek hazırladıkları kurabiyeleri arkadaşlarına ikram ettiler. Atatürk Ortaokulu Pi Günü kutlamaları matematiğin güzelliğini bir kez daha kanıtladı.

Haber: Sedat İSKENDEROĞLU – Dörtyol

 



Bölgeden 14.03.2020 12:59:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da tartıştığı kişiyi bıçaklayan zanlı tutuklandı

2

Hatay'da sağanak nedeniyle kriz masası oluşturuldu

3

Hatay'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

4

Dörtyol'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

5

Adana'da kaçak 96 otomobil motoru ele geçirildi

6

Adana'da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

7

Adana'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 10 kişi yakalandı

8

Bakan Yerlikaya ve AK Parti Sözcüsü Çelik, Adana'da iftara katıldı

9

Adana'da eşini öldürdüğü öne sürülen kadın tutuklandı

10

Kahramanmaraş’ta vatandaşlara fidan dağıtıldı