Katı atık toplama işçi eğitim kursu veriliyor

Katı atık toplama işçi eğitim kursu veriliyor

OSMANİYE Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde metal atık toplama MEB Onaylı Sertifikalı işçi Eğitimi kursu açıldı.

Toprakkale Halk Eğitim Merkezi ile Şekil İnşaat Ltd. Şti. arasında yapılan işbirliği ile Yolbulan Baştuğ Metal Sanayi A.Ş de çalışan işçilere yönelik katı atık toplama  personel eğitimi Osmaniye Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün toplantı salonunda başladı.

Eğitici Feride Demir tarafından verilen eğitimler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika programları  yönetmeliğine göre  toplam 48 saat sürecek. Kursun 32 saatini İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği eğitimi alacak olan kursiyerler, işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili temel kavramları, işyeri güvenliğini ve iş güvenliğini tehdit edici unsurları, meslek hastalıklarını, kaza ve yaralanmaları, yangını, iş kazalarında yapılacak hukuki işlemleri ve iş güvenliği mevzuatı ile ilgili bilgiye sahip olacaklar.

 Alınan eğitimle kursiyerler katı atık yönetiminin herhangi bir aşamasında görev alacak çalışanların çalıştıkları sektör ve çevreye olan etkileri hakkında asgari bilgi seviyesine ulaşmalarını sağlayacak.

Kurs eğiticisi Feride DEMİR "Katı atıkları toplayabilen, çöp kamyonları sıkıştırma ünitesi kullanan, araç üstü seyahat talimatlarını uygulayan ve temizlik işlerini gerçekleştiren kişiler yetiştirilmektedir. Kurs sonunda kursu başarı ile tamamlayan kişiler, aldıkları MEB Onaylı Sertifika ile çevre temizliği yapılan kamu kurum ve kuruluşlarında kazandıkları yeterlikler doğrultusunda ve ilgili sektörde çalışabilirler." şeklinde konuştu.

Talepler doğrultusunda Toprakkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Organize Sanayi Bölgesinde çalışan işçilere yönelik her türlü mesleki, teknik, güvenlik ve diğer alanlarda kurslar açılacağı bildirildi. Türkiye` nin her yerinde geçerli sertifikalar alacak işçiler için de her alanda eğitimli personel kazanılacak.



Güncel 25.10.2016 05:05:09 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi