DÖRTYOL TİCARET VE SANAYİ ODASI GÜÇ BİRLİĞİ OLUŞTURDU ÜCRETLİ OTOBAN ÇEVRE YOLU OLUYOR

DÖRTYOL TİCARET VE SANAYİ ODASI GÜÇ BİRLİĞİ OLUŞTURDU  ÜCRETLİ OTOBAN ÇEVRE YOLU OLUYOR

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan Yıldırım, Erzin, Dörtyol, Payas ve İskenderun arası ücretli olan TEM otoyolunun Çevre yoluna dönüştürülmesi çalışmalarında sona gelindiği müjdesini verdi. Başkan Yıldırım, otoyolun, önümüzdeki günler de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanacak resmi kararname ile Erzin – İskenderun arasının da çevre yolu olacağını söyledi.

Konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan Yıldırım; “Odamız 07/04/2018 tarihinde yapılmış olan Oda ve Borsa seçimlerinde Odamızı temsil etmek üzere Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmiş bulunmaktayım ve Başkanlığımda yönetim ve meclis kurulu oluşmuştur. Göreve geldiğimiz ilk günlerde üyelerimize yapacağımız vaatleri bir bir yerine getirmek için çaba sarf etmekteyiz.

Göreve geldiğimiz ilk günlerde TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaretimiz sırasında bölgemiz adına yapmak istediklerimizi bir dosya halinde kendilerine teslim ettik ve desteklerini istedik,  kendileri de bu konuda destek olacaklarını tüm içtenliğiyle belirtmişlerdir.

Vermiş olduğumuz dosya içerisinde, Erzin, Dörtyol, Payas ve İskenderun arasının çevre yoluna dönüştürülmesi için tüm çevre Belediye Başkanlarının ve tüm bölge STK başkanlarının ıslak imzalı onaylarını alarak ve daha sonra bu raporları Mersin 5. Karayolları Bölge Müdürlüğüne, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Ahmet Karayiğit'e, Bölge milletvekilleri Sayın Suzan Şahin, Sayın Hacı Bayram Türkoğlu ve Sayın Lütfi Kaşıkçı'ya bir rapor halinde sunduk ve bölge milletvekillerimiz bu konuyu meclise taşıdılar.

Daha sonra Gaziantep’te düzenlenen bölge toplantısında Sayın Ulaştırma Bakanımız Mehmet Cahit Turhan Bey'e Yönetim Kurulu Üyemiz olan Ahmet Nadir Bülbül tarafından bu dosyayı bizzat teslim etmiş ve gerekli izahatlarda bulunmuştur.

Bu yapmış olduğumuz çalışmalardan dolayı TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu'na, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Ahmet Karayiğit'e, Milletvekillerimize, Valimize, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, tüm bölge STK Başkanlarına ve adınız sayamadığımız tüm emeği geçen kişilere ayrı ayrı teşekkür eder yapılmış olan bu hizmetin tüm bölge insanına hayırlara vesile olmasına Cenabı Allahtan dilerim.” Dedi.



Bölgeden 23.10.2019 16:46:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da otomobilin durağa çarpması sonucu 7 kişi yaralandı

2

Hatay'da ayağına demir korkuluk saplanan kişi yaralandı

3

Hataylı depremzedeler, köy tipi konutlarında ilk bayramlarına giriyor

4

Adana'daki saman balyası yangını söndürüldü

5

Hatay'da ramazan ayının son teravih namazı kılındı

6

Belen'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı kutlandı

7

Dörtyol'da çocuklar ramazanın maneviyatını camideki etkinliklerle öğreniyor

8

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

9

Hatay'da restore edilen vakıf eser sayısı 59'a yükseldi

10

Adana'da bir evde silah ve uyuşturucu ele geçirildi