ERZİN CHP"DE HERKESİN İSTEDİĞİ KİŞİ ADAY YAPILMAYA ÇALIŞILACAK

ERZİN CHP

                  2019 yılı yerel seçimlerinde hem yerel, hem de büyükşehirde başarıyla çıkan Av. M. Akif Özer Aralık ayında yapılacak kongre öncesinde ilçesinde çok sayıda başkan adayı çıkması üzerine Erzin'de Cumhuriyet Halk Partisine kayıtlı 900 üye ile temayül yoklamasına gidiyor.

                Bu konudaki görüşünü aday olan arkadaşlarıyla da paylaşarak tam demokrasinin tecellisi için mücadele ettiklerini ve fikir birliğine vardıklarını ifade eden CHP Erzin İlçe Başkanı Av. M. Akif Özer; "Cumhuriyet Halk Partisinin ilk kongresinin yapıldığı 4 Eylül 1919’un 100. yılında Atatürk’ün iki büyük eserimden biri dediği Türkiye Cumhuriyetinden geriye ne kaldığı tartışmalıdır. Zira, kağıt üzerinde var görünen her şey “tek adam rejimi” altında aslında yoktur. Bu yüzden bu yeni  düzende hak hukuk ve adalet anlamını yitirmiştir. Ancak tüm olumsuzluklara rağmen hala bir umut vardır. O umudun adı da CHP dir.

                CHP, köklerine bağlı kalarak ve öz evlatlarını en ön saflara koyarak hem Gençliğe hitabedeki hepimize yüklenen görev ve ödevleri yerine getirme zorunluluğu vermektedir. Türkiye Cumhuriyetini ebediyen kalıcı kılmak görevi CHP’nin çocuklarının ve bir anlamada da üyelerinin omuzlarındadır. Asla unutulmamalıdır ki, Türkiye Cumhuriyetinin ve CHP nin kaderi aynıdır. Biri güç kaybederken diğerinin güç kazanması mümkün değildir.

                Parti üyeleri siyasete aktif katılan olmalıdır. Bilinçli bir irade ile partinin geleceğini belirleme hakkı varken iradesi de ve yetkisi de  olabilmelidir. Kendisini temsil edecek olan parti yetkililerini bizzat kendisi sandığa giderek belirleyebilmelidir. Parti içi yetki ve görevlendirmelerin belirlenmesinde sandığa giderek mutlaka oy kullanmalıdır.

                Aralık ayı içinde İlçe kongresi olacak. Bu kongre partimiz için birleşmenin  bir olmanın gerçekleştiği kongre olmalıdır. Bu birliği sağlayacak olan üyenin kendisidir. Üyelerimizin  siyasete aktif katılımı ile sağlanacağının bilincindeyiz. O nedenle İlçe Başkanı adayımızı üyenin seçeneğine bırakarak temayül yoklamasına katılacaklardan birini ilçe Başkan adayı olarak gösterme kararı  aldık. Bu kararımız parti içi demokratik mücadelenin, uzlaşının ve birlikteliğinde önünü açacaktır. Söz, karar CHP üyesinindir.  Saygılarımla ..." dedi.



Bölgeden 25.10.2019 13:55:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da otomobilin durağa çarpması sonucu 7 kişi yaralandı

2

Hatay'da ayağına demir korkuluk saplanan kişi yaralandı

3

Hataylı depremzedeler, köy tipi konutlarında ilk bayramlarına giriyor

4

Adana'daki saman balyası yangını söndürüldü

5

Hatay'da ramazan ayının son teravih namazı kılındı

6

Belen'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı kutlandı

7

Dörtyol'da çocuklar ramazanın maneviyatını camideki etkinliklerle öğreniyor

8

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

9

Hatay'da restore edilen vakıf eser sayısı 59'a yükseldi

10

Adana'da bir evde silah ve uyuşturucu ele geçirildi