GÖKHAN ÖZER;"DÖRTYOLUMUZ ZİNCİR MARKETLERİN ÇOĞALMASINDAN RAHATSIZ"

GÖKHAN ÖZER;

Geçtiğimiz hafta yeni yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası ile Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Dörtyol İlçe Başkanı Gökhan Özer, son yıllarda büyük zincir marketlerin şubelerine şube katarak kuralsız büyümesine karşılık, aynı oranda küçük yerel esnafın kapatma noktasına geldiğini belirterek, bu konuda yerel yönetimlerin bir an önce tedbir almasını ve yerel esnafı koruması gerektiğini söyledi.

CHP Dörtyol İlçe Başkanı Gökhan Özer yaptığı yazılı açıklamada; "İlçemizde son zamanlarda kuralsız olarak açılan zincir marketlerin açılışlarına dur denilmelidir. Bu duruma kayıtsız kalınması yerel esnafımızın bitişine göz yummakla eşdeğerdir.

Büyük market zincirlerinin ara sokaklara kadar kurulması ile beraber küçük yerel esnafımız yok olmaktadır. Son yıllarda büyük zincir marketler şubelerine şube katarak kuralsız büyümesine karşılık aynı oranda küçük yerel esnafımız kepenk kapatmış ve kapatma ile karşı karşıya kalmıştır. Ailesi ve çocuklarıyla çalışan bir esnafın işyerini kapatması en az 5 kişinin işsiz kalmasına sebep vermektedir.

Bakkal, Kasap, Manav vs bitirmek kültürümüzün yok olmasına da seyirci kalmaktır. Bu durumu serbest piyasa olarak geçiştirip herhangi bir tedbir alınmaması yerel yönetimi ve idarecileri sorumluluktan kurtarmayacaktır.

Bu sebeple Zincir marketlere sınırlama getirilmesi teklifini meclis üyesi arkadaşlarımız tarafından meclise sunacağımızı, zincir marketlerin mahalle aralarında, dip dibe açılmasına müsaade etmemek ve esnafın yaşam hakkını elinden almamak için, Belli bir mesafe ve kısıtlama getirerek bu marketlerin açılmasına bir düzen getirilmesini isteyeceğimizi bildiririz. Bunun dışında ilçe halkımızın da yerel esnafımızı desteklemesi adına yerel esnafımızdan alışveriş yapması için kampanya başlatacağımızı bu hususta kamuoyundan destek beklediğimizi iletiriz.

İlçemizin vatandaşlarının kendi sermayeleri ile yapmış oldukları yatırımları desteklemek kamusal sorumluluktur. Bir an önce büyük zincir marketlerin kuralsız açılışına son verilmesi ve bu hususta tedbir alınması için Yerel Yönetimini ve İdarecilerini sorumluluk almaya davet ediyoruz." diyerek ikazda bulundu.

Haber:Sedat İSKENDEROĞLU - Dörtyol



Bölgeden 28.01.2020 13:31:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

2

Adana'da tartıştığı kişiyi bıçaklayan zanlı tutuklandı

3

Hatay'da sağanak nedeniyle kriz masası oluşturuldu

4

Hatay'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

5

Dörtyol'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

6

Adana'da kaçak 96 otomobil motoru ele geçirildi

7

Adana'da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

8

Adana'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 10 kişi yakalandı

9

Bakan Yerlikaya ve AK Parti Sözcüsü Çelik, Adana'da iftara katıldı

10

Adana'da eşini öldürdüğü öne sürülen kadın tutuklandı