Mehmet Altıparmak, üç sezonda üçüncü takımını da Süper Lig'e çıkarmaya çok yakın

Mehmet Altıparmak, üç sezonda üçüncü takımını da Süper Lig

Mehmet Altıparmak, üç sezonda üçüncü takımını da Süper Lig'e çıkarmaya çok yakın

ADANA (AA) - EREN BOZKURT - TFF 1. Lig'de, geçen 2 sezonda çalistirdigi 2 takimi Süper Lig'e yükselten Mehmet Altiparmak, bu yil da Hatayspor ile ayni basariya ulasmak istiyor.

TFF 1. Lig'de 60 puanla lider durumdaki Hatayspor, 12 Temmuz Pazar günü ligden düsmesi kesinlesen Adanaspor'u da yenerse bitime bir hafta kala sampiyonlugu garantileyecek.

Teknik direktörü Mehmet Altiparmak da Adanaspor'u yenmeleri durumunda Büyüksehir Belediye Erzurumspor ve Gaziantep FK'den sonra bordo-beyazlilari da Süper Lig'e çikarma basarisi gösterecek.

Sezon basinda çalistirdigi Akhisarspor'dan ayrildiktan sonra ligin 23. haftasinda Hatayspor'un basina geçen Altiparmak, TFF 1. Lig'de üst üste 3 farkli takimi bir üst lige çikararak önemli bir basariya imza atacak.


- "Sampiyonlugu en çok hak eden takimiz"


Altiparmak, AA muhabirine yaptigi açiklamada, pazar günü küme düsmesi kesinlesen Adanaspor'u yenerek sampiyonlugu garantilemek istediklerini söyledi.

Hatayspor'un ligde oynanan 32 haftanin 25'inde lider olarak sahaya çiktigini belirten Altiparmak, söyle konustu:

"Adanaspor maçi sezonun finali. 32 haftadir aslanlar gibi mücadele eden bir takim var. 32 haftanin 25'ini lider götürmüs, istatistiklerde en önde olan ve sampiyonlugu en çok hak eden takimiz. Bu sampiyonluga sadece bir maçimiz kaldi. Rakibin konumu bizi ilgilendirmiyor. Küme düsmüs olabilir ama herkes kendisi için oynayacak. Maçlar oynanmadan kazanilmaz. Biz temkinli olacagiz, Adanaspor'u yenebilecek güçteyiz. Elimizden gelen her seyi yapacagiz. Kazanarak hem sehrin 53 yillik hasretine son verecegiz hem de kendi adima Süper Lig'e çikardigim takim olarak 3'te 3 yapacagim. Sampiyonluk yasamamis oyuncularimiz var. Onlar bu mutlulugu tadacak. Hep beraber 53 yillik hasreti bitirip, haftaya kupayi Hatay'a getirecegiz."


- "Türkiye'de ilk olmanin hakli gururunu yasiyorum"


Tecrübeli teknik adam, Türkiye'de sampiyon olmanin zorlugunu anlatarak, su ifadeleri kullandi:

"Bunu üst üste 3 sene ayri takimlarda ve kültürlerde yapmak daha zor. Allah'a sükür pazar günü Adanaspor maçini kazandiktan sonra 3'te 3 yapacagim. Türkiye'de bunu yapan ilk hoca olacagim. Türkiye'de ilk olmanin hakli gururunu yasiyorum. Bu benim için ayri bir kivanç olacak. Ben isini seven, isine asik hocalardan biriyim. Bunun da mükafatini almak benim için çok önemli. Benim 5. sampiyonlugum olacak. Bizler kaziya kaziya asagidan gelen hocalariz. Bütün ligleri gördüm, bütün liglerde sampiyon oldum. Bundan sonraki süreçte de bu basarilarimizi Süper Lig'de ve daha sonra milli takim ve Avrupa'da gerçeklestirmek istiyorum."




Bölgeden 9.07.2020 11:45:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Gökduman, makamını ortaokul öğrencisine devretti

2

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı

3

Hatay'da evin kapısı ve bazı eşyalarını çalan 2 şüpheli yakalandı

4

Şırnak'ta trafik kazasında hayatını kaybeden astsubayın cenazesi Adana'da defnedildi

5

Kahramanmaraş'ta hükümlülerin diktiği perdeler yurt genelinde alıcı buluyor

6

Rektör Bakan'dan 23 Nisan Mesajı

7

Adana'da uçuruma yuvarlanıp yanan minibüsteki 4 kişi öldü, 17 kişi yaralandı

8

Dörtyol'da sahilde ölü caretta caretta bulundu

9

Erzin'de uçurtma şenliği düzenlendi

10

Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında su korteji yapıldı