Mersin'de tatilcilerin gözdesi "yazlık evler"

Mersin

Mersin'de tatilcilerin gözdesi "yazlık evler"

MERSIN (AA) - SALIM TAS - Dogu Akdeniz'de tatilcilerin önemli ugrak noktalarindan Mersin'de kiralik yazlik evlere talep, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde artti.

Dogal güzelliklerin yani sira deniz, yayla, kültür, inanç turizmi ve gastronomi gibi alanlarda ön plana çikan Mersin, turistlerin tatilini geçirmek için öncelikle tercih ettigi yerler arasinda bulunuyor.

Kovid-19 salgini sonrasi süreçte normallesme birlikte tatillerini kalabalik ortamlardan uzak, sakin ve konforlu ev ortaminda geçirmek isteyen tatilcilerin talebi, kiralik yazlik konutlardan yana oluyor.

Türkiye Tüm Emlak Müsavirleri Federasyonu Genel Baskan Yardimcisi Yavuz Selim Madenli, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 321 kilometrelik sahil seridi ve turizm çesitliligi dolayisiyla Mersin'in cazibe merkezi konumunda oldugunu belirtti.

Dünyayi etkisi altina alan koronavirüs salginina deginen Madenli, "Mersin'de kiralik yazlik evlere talep geçen yilin yaz aylarina oranla yüzde 200 artti. Mersin'in bu istegi karsilayacak potansiyeli var. Sahil seridinde binlerce yazlik bos ev bulunuyor. Bununla birlikte fiyatlar da iki kati artti. Su anda sahil cephesindeki yazlik evlerin günlük kiralari 200 liradan basliyor, bin liraya kadar yükselebiliyor." dedi.

- "Tatilciler evlerin dezenfekte edilmis olmasina dikkat etsin"

Madenli, tatilcilerin, özellikle koronavirüs dolayisiyla, kalacaklari yazlik evin temizligine daha çok dikkat etmesi gerektigini vurguladi.

Kiralanan yazlik evlerin daha önce baska tatilciler tarafindan da kullanilmis olabilecegini hatirlatan Madenli, sunlari kaydetti:

"Salgin nedeniyle tatilciler evlerin dezenfekte edilmis olmasina dikkat etsin. Evde tatil yapan bir baska aile o yazliktan çiktigi zaman hemen eve girmemek lazim. En azindan evin iki gün bos tutulmasi ve havalandirilmasi gerekiyor. Ayrica tatilciler kiraladiklari evlerde kullanacaklari nevresim, yorgan ve havlu gibi kisisel malzemelerini yanlarinda kendileri getirmeli."




Yurt Dünya 10.07.2020 11:41:51 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da iftar programına katıldı:

2

Antalya'da şehit aileleri ve gazilere iftar programı

3

Adana Valisi Köşger koruyucu ailelerle iftarda buluştu

4

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

5

Kahramanmaraş'ta depremde 109 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi B Blok'a ilişkin davanın görülmesine devam edildi

6

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay Valiliğini ziyaret etti

7

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, seçim çalışmalarını sürdürdü:

8

Yüreğir'de yapımı tamamlanan aile sağlığı merkezi açıldı

9

İskenderun'da 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

10

Hatay'da 6 düzensiz göçmen yakalandı