Milli tekvandocu Şenizcan Aras 2024'teki olimpiyatlara odaklandı

Milli tekvandocu Şenizcan Aras 2024

Milli tekvandocu Şenizcan Aras 2024'teki olimpiyatlara odaklandı

MERSIN (AA) - SERKAN AVCI - Mersin'de, heves ederek basladigi tekvando sporunda birçok ulusal ve uluslararasi basariya imza atan kadin sporcu Senizcan Aras, 2024 Paris Olimpiyatlari'na gidebilmek için kota almayi hedefliyor.

Ilkokul yillarinda derslerinde anlatilan tekvando sporundan etkilenerek ailesinin onayiyla 2012 yilinda 9 yasindayken antrenmanlara baslayan Aras, 3 yil aradan sonra Çanakkale'de düzenlenen Türkiye Minikler Tekvando Sampiyonasi'na katilarak 33 kiloda altin madalya alarak kariyerindeki ilk basarisini elde etti.

Türkiye'deki bu basarisinin ardindan 2016'da katilmaya hak kazandigi Romanya'daki Avrupa Yildizlar Tekvando Sampiyonasi'nda ter döken Aras, 41 kiloda üçüncülüge uzanarak, ilk uluslararasi madalyasini kazandi.

Çesitli ulusal ve uluslararasi organizasyonlarda yarismaya devam eden Aras, elde ettigi basarilarla madalya sayisini arttirdi.

Aras, geçen yil Konya'da organize edilen Türkiye Gençler Tekvando Sampiyonasi'nda 52 kiloda altin madalyanin sahibi olarak spor otoritelerinin dikkatlerini çekti.

Ayni yil Bulgirastan'da düzenlenen 21. Balkan Tekvando Sampiyonasi'nda mücadele eden Aras, 52 kiloda ikincilik basarisi elde etti.

Son yillarda elde ettigi basarilarla 2024 Yaz Olimpiyat Oyunlari'na katilmanin hayalini kurmaya baslayan 17 yasindaki Aras, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda çalismalarini sürdürüyor.


- "Bir kadin olarak bayragimizi dalgalandirmak çok gurur verici''


Senizcan Aras, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 8. yilini geride biraktigi tekvando kariyerine milli sporcu olarak devam ettigini söyledi.

Henüz 9 yasindayken ailesinin de destegiyle birlikte tekvando yapmaya basladigin belirten Aras, "Hocamiz okullari gezip tekvando sporunu tanitip brosür dagitiyordu. Salona ilk kez gelip izledigimde küçük çocuklara oyunla ögrettikleri için bilinç altima yerlesti ve eglendim. Küçükken eglenmek ve oyun oynamak için gelirdim ama büyüyünce kafamda bir seyler oturdu ve hedefler dogrultusunda ilerlemeye basladim." diye konustu.

Aras, kendisine yol gösteren büyüklerinin elde ettigi basarilari hedefleyerek yolculuguna devam ettigini dile getirerek, azimle çalistigi tekvando bransinda bir çok ulusal ve uluslararasi basariya ulastigini ifade etti.

Uluslararasi organizasyonlarda kazandigi madalyalarin hayatinda özel bir yeri oldugunu anlatan Aras, söyle devam etti:

"Bir kadin olarak bayragimizi dalgalandirmak çok gurur verici. Derece yaptigimizda arkamizda sadece bir tane madalya görünüyor ama aci çektigimiz, sakatlandigimiz, agladigimiz ve eglendigimiz birçok an var. Madalya kazandigimda davulla karsilandim. Otobüsten indigimde neye ugradigimi sasirmistim. Belime bayrak asmislardi. O an çok duygulandirici ve güzeldi. Evimin önüne gittigimizde çevredekilerin beni görmeleri ve tanimlari çok güzeldi. Herkes umarim bir gün bir spora baslar ve çok güzel basarilar elde eder."


- "Bir sporcunun zirvesi olimpiyat sampiyonlugudur"


Aras, hayatinin en unutulmaz anlarini tekvando sporuyla tanistiktan sonra yasamaya basladigini kaydederek, söyle konustu:

"Antrenmanda ter dökmeyen ringde kan döker' diye bir söz var. Çok ter döktüm, çok emek verdim. Ilerde de bu emeklerimin karsiligini alacagima inaniyorum. Önümde 2024 Olimpiyatlari var. 4 yil boyunca uluslararasi organizasyonlar katilip bayragimi dalgalandirmak istiyorum. Burada toplayacagim puanlar olimpiyatlar yolunda bana çok yardimci olacak. Toplayacagim puanlarla olimpiyat siralamasina girip, ülkemizi temsil etmek istiyorum. Bir sporcunun zirvesi olimpiyat sampiyonlugudur. Bunu bir kez degil, birkaç kez yapmak istiyorum. O heyecani sürekli tatmak istiyorum.



Bölgeden 5.07.2020 11:35:31 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da otomobilin durağa çarpması sonucu 7 kişi yaralandı

2

Hatay'da ayağına demir korkuluk saplanan kişi yaralandı

3

Hataylı depremzedeler, köy tipi konutlarında ilk bayramlarına giriyor

4

Adana'daki saman balyası yangını söndürüldü

5

Hatay'da ramazan ayının son teravih namazı kılındı

6

Belen'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı kutlandı

7

Dörtyol'da çocuklar ramazanın maneviyatını camideki etkinliklerle öğreniyor

8

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

9

Hatay'da restore edilen vakıf eser sayısı 59'a yükseldi

10

Adana'da bir evde silah ve uyuşturucu ele geçirildi