ÖZEL OKULLAR BİRLİĞİNDEN 29 ŞUBAT'TA BURSLULUK SINAVI

ÖZEL OKULLAR BİRLİĞİNDEN 29 ŞUBAT

          Akdeniz, Final ve Tek Kampüs Okullarının bir araya gelerek oluşturduğu Özel Okullar Birliği dün Fourway Otelde 29 Şubat 2020 Cumartesi günü yapılacak olan bursluluk sınavı ile ilgili olarak Dörtyol'daki basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

            Kahvaltılı olarak tertiplenen basın toplantısında Özel Okullar Birliği adına bir açıklama yapan Final Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Ali Rıza Uygur; "Biz İlçemizdeki Özel Okullar olarak 2015 yılında Özel Okullar Birliğini kurduk. Temel amacımız eğitimde güç birliği ve eğitimde kaliteyi arttırıcı bir işbirliğini sağlamak olmuştur. Eğitim kalitesini artırmak ve daha ileri taşımak hedefimiz olmuştur. Ticari kaygılardan uzak, bölgemizde örnek gösterilecek bir birlikteliği ortaya koyuyoruz. Her yıl yaptığımız gibi bu yıl da bursluluk sınavımızı ortaklaşa gerçekleştiriyoruz.  İlk, orta ve liselere 29 Şubat 2020 Cumartesi günü bursluluk sınavımızı gerçekleştireceğiz. İlkokullar sınava Tek Kampüs Okullarında girecek. Ortaokul sınavları Akdeniz Eğitim Kurumlarında, Liseler ise Final Eğitim Kurumlarında sınava girecekler. Sınava başvuruları Akdeniz, Final ve Tek Kampüs Okullarının herhangi birine yapılabilecek. Dörtyol, Erzin ve Payas ilçelerimizdeki öğrencilerimiz bu sınav ile hem bölgedeki başarı sıralamalarını öğrenme imkanı yakalayacak, hem de Özel Okullar Birliği içerisindeki okullardan birine ettikleri başarı oranına göre indirimli olarak kayıt yaptırma hakkı kazanacaklar. Geçtiğimiz yıllarda bursluluk sınavlarımıza 4000 - 5000 arası öğrencimiz katılmaktaydı. Bu yıl da önceki yıllara benzer bir oranda katılım bekliyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyoruz" dedi.

            Akdeniz Eğitim Kurumları Kurucusu Kadir Gök'te yaptığı açıklamada Özel Okulların eğitim kalitesinin artmasına sunduğu katkılardan bahsederek; "Eğitimin hayatımızdaki önemi yadsınamaz bir gerçektir.  Özel Öğretim Kurumlarının eğitim sistemimiz içindeki payını yükselterek rekabetçi bir yapı ile eğitim kalitesi arttırılabilir. 29 Şubat 2020 Cumartesi günü yapacağımız bursluluk sınavı ile özel okullarımızın sadece varlıklı aile­lere özgü bir okul haline gelmemesi için bu okullara belirli oranda varlıksız aile çocuklarının sınavla seçilip alınması ve ücret­siz okumalarını sağlamak amaçlanmaktadır." dedi.

            Tek Kampüs Okulları Genel Koordinatörü Yavuz Arı'da yaptığı kısa açıklamada; "Bizler Özel Okullar olarak Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda eğitimin kalitesinin yük­selmesine, gelişmesine fırsat ve imkân verecek yatırımlar ve hizmet­ler ortaya koyuyoruz. Soyut bilgilerin önem kazandığı, öğrenci yeteneklerine önem verilen, her öğrencinin yeteneklerine odaklı, ezber­cilik anlayışından uzak ve ülkenin talep ettiği iş gücü ihtiyaçlara uygun bir eğitim uyguluyoruz. İnsan yetiştirme yöntem ve tekniklerinde çağdaş eğitim bilimle­rinin bulgularından yararlanıyoruz" dedi.

            Kahvaltı programı karşılıklı sohbet havasında devam etti.

Haber: Sedat İSKENDEROĞLU – Dörtyol



Bölgeden 14.02.2020 15:38:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da yerel seçim için 3 bin 424 sandıktan 96'sı konteynerde kuruluyor

2

Adana'da "Beklenen değişime adım adım" yürüyüşü düzenlendi

3

Adana'da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

4

Adana'da tartıştığı kişiyi bıçaklayan zanlı tutuklandı

5

Hatay'da sağanak nedeniyle kriz masası oluşturuldu

6

Hatay'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

7

Dörtyol'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

8

Adana'da kaçak 96 otomobil motoru ele geçirildi

9

Adana'da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

10

Adana'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 10 kişi yakalandı