Şişecam’dan cam yüzeyde virüs ve bakterilere karşı "V-Block" teknolojisi

Şişecam’dan cam yüzeyde virüs ve bakterilere karşı

Şişecam’dan cam yüzeyde virüs ve bakterilere karşı "V-Block" teknolojisi

ISTANBUL (AA) - Sisecam Toplulugu, cam yüzeylerdeki virüs ve bakterileri etkisiz hale getiren özel bir kaplama teknolojisi gelistirerek, salgina karsi sürdürülen mücadeleye katki saglayacak "Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi"ni hayata geçirdi.

Sisecam açiklamasina göre, cam ve kimyasallar is kollarinda küresel bir oyuncu olan Sisecam Toplulugu, küresel salgina karsi sürdürülen mücadeleye katki saglama hedefiyle önemli bir bulusa imza atti.

Köklü inovasyon kültürü ve Ar-Ge kabiliyeti ile cam yüzeylerdeki virüs ve bakterileri etkisiz hale getiren özel bir kaplama gelistiren Sisecam, üretim gücü sayesinde bu teknolojiyi cam ev esyasi ürünlerine uygulayarak dünyada bir ilki gerçeklestirdi.


- Patent süreçleri baslatildi


Kisiden kisiye temas ile geçebilecek virüs ve bakterilerin cam ev esyasi üzerinde yayilmasi ve üremesini engellemeyi hedefleyen Sisecam tarafindan gelistirilen "Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi" kapsaminda formül ve uygulama yöntemine iliskin laboratuvar testleri tamamlanirken, patent süreçleri de baslatildi.

Açiklamaya göre, alaninda dünyanin önde gelen Ar-Ge merkezleri arasinda yer alan Sisecam Bilim, Teknoloji ve Tasarim Merkezi tarafindan gelistirilen bu özel teknolojiyle donatilacak cam ev esyasi ürünleri önce Türkiye’de ardindan tüm dünyada satisa sunulacak. Salgin döneminde bulas riskinin azalmasina destek olacak bu yüzde 100 yerli teknolojinin, normallesme sürecine oldugu kadar ihracata dolayisiyla da Türkiye’nin ekonomisine de büyük ölçüde katki saglamasi bekleniyor.


- "Dünyada ilk kez uygulayan cam üreticisi olmanin heyecanini yasiyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Sisecam Toplulugu Yönetim Kurulu Baskan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kirman, dünyanin sayili cam üreticilerinden biri olan Sisecam’in 45 yillik Ar-Ge birikimi sayesinde iki ay gibi "rekor" bir sürede ortaya çikardigi Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi ile yasama deger katmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Kirman, sunlari kaydetti:

"Sisecam Bilim Teknoloji ve Tasarim merkezi tarafindan hayata geçirilen bu teknolojiyi cam ev esyasi üzerine dünyada ilk kez uygulayan cam üreticisi olmanin heyecanini yasiyoruz. Önümüzdeki dönemde bu teknolojiyi cam ambalaj, mimari camlar ve beyaz esya camlarina da uygulama planlarimiz bulunuyor. Yasama deger katan bir Topluluk olma misyonumuz dogrultusunda insan sagligina katki saglamak hedefiyle gelistirdigimiz bu özel teknoloji, yaratici çözümler üreterek teknoloji ve markalari ile fark yaratan bir sirket olma vizyonumuza da hizmet etmektedir. Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi için formül ve uygulamaya yönelik patent süreçlerini baslattik. Sagliga zararli organizmalarin camin yüzeyinde barinmalarina engel olan bu özel teknolojiyi ruhsatlandirma ve gerekli resmi izin süreçlerinin de tamamlanmasinin ardindan önce ülkemizde satisa sunacagiz. Ardindan katma degerli ürünlerini 150’den fazla ülkede müsterisiyle bulusturan Sisecam olarak tüm dünya pazarlarina ulastiracagiz."

Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi’nin öncelikle Sisecam’in cam ev esyasi markasi Pasabahçe ürünlerine uygulanmasiyla normallesme sürecinde HORECA sektörünün hijyen açisindan desteklenecegini dile getiren Kirman, "Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi ile gelistirilen cam ev esyasi ürünlerinin ülkemizde kullanilmaya baslanmasi ile birlikte tüketicilerin özellikle otel, kafe ve restoran gibi dis mekanlardaki saglik endiselerinin azalacagina ve bu önemli bulusun turizm sektörüne katki saglayacagina, ihracat gelirlerimizi de artiracagina inancimiz tamdir." degerlendirmesinde bulundu.

Sürekli gelisen ve genisleyen kullanim alanlariyla saglik ve dogalligin temsilcisi camin sürdürülebilir bir gelecek olusturma konusunda sonsuz bir potansiyel vadettigini aktaran Kirman, "Sürdürülebilirlik baglaminda çevre, iklim, enerji ve saglik gibi küresel açidan en kritik konulara çözüm üretmesi, cam sektörünün önemini her geçen gün daha da artirmaktadir. Bugün dört kitaya yayilan 14 ülkedeki üretim tesisleri ve 22 bin çalisaniyla küresel bir oyuncu olan Sisecam, hammaddeden nihai ürüne giden tüm süreçlerini 'Care for Next' olarak adlandirdigi sürdürülebilirlik stratejisi dogrultusunda yürütmektedir. Birlesmis Milletler Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari’ni da benimseyen bir Topluluk olarak, gelistirdigimiz Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi’ni sürdürülebilir bir gelecek için saglayacagi katki açisindan da önemsiyoruz." ifadelerini kullandi.


- Cam yüzeylerdeki virüs ve bakterileri etkisiz hale getiriyor


Öte yandan açiklamaya göre, Sisecam Bilim Teknoloji ve Tasarim Merkezi’nde gelistirilen V-Block Teknolojisi, özel formülü ve uygulama teknigi sayesinde, 7/24 hijyen sagliyor. Üretim esnasinda yüksek sicaklikta uygulanan buhar biriktirme yöntemi ile ürünlerin üzerine uygulanan formül, sürekli aktif kalarak ev kullaniminin yani sira, oteller, restoranlar, kafeler, hastaneler, yemekhaneler gibi bulas riski fazla olan ortamlar için de ideal olarak görülüyor.
Gida temas testleri basariyla sonuçlanan Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi cam yüzeylerdeki virüs ve bakterileri etkisiz hale getiriyor. Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi ile kaplanmis cam ürünlerin Staphylococcus aureus, Escherichia coli bakterileri; Bacteriophage, Feline calicivirus (FCV), Adenovirus, Canine parvovirus, Hepatitis A Virus, Herpes Simplex Virus, Influenza A, Murine Norovirus, Poliovirus, Rhinovirus, Rotavirus, Vacciniavirus gibi birçok farkli virüs ve bakteriye de yasama ve yayilma sansi tanimadigi bagimsiz kuruluslarca da onaylandi.


- Ön bulgulara göre Kovid-19 üzerinde de etkili


Ön bulgularda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) üzerinde de etkili oldugu belirlenen teknolojinin bu alandaki test ve gelistirme süreçleri ise devam ediyor.
Bu teknoloji ile üretilmis Pasabahçe ürünleri renk, seffaflik, isik geçirgenligi gibi yüksek kalite unsurlarini korumaya devam ediyor. Böylece tüketicilerin ürünlerden aldiklari keyfi bozmadan hijyen ve üst düzey koruma sagliyor.







Yurt Dünya 4.07.2020 18:18:46 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da su doldurma sırasında çıkan kavgada bir kişi bıçakla yaralandı

2

Hatay'da hafif ticari araçla motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı

3

Adana'da "Beklenen değişime adım adım" yürüyüşü düzenlendi

4

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da iftar programına katıldı:

5

Antalya'da şehit aileleri ve gazilere iftar programı

6

Adana Valisi Köşger koruyucu ailelerle iftarda buluştu

7

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

8

Kahramanmaraş'ta depremde 109 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi B Blok'a ilişkin davanın görülmesine devam edildi

9

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay Valiliğini ziyaret etti

10

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, seçim çalışmalarını sürdürdü: