TUĞBA ÖLMEZ;"BELEDİYELERDE KATILIMCI VE ŞEFFAF BİR ANLAYIŞ HAKİM OLMALI"

TUĞBA ÖLMEZ;

Dörtyol Belediye Meclisinin 02 Aralık 2019 Pazartesi günü yapılan 2019 yılı 11. birleşiminde gündem dışı söz alan İyi Parti Belediye Meclis üyesi Mimar Tuğba Ölmez, Kurumsal Belediyecilik ilkelerinin hayata geçirilmesi gerektiği konusunda yazılı bir önerge verdi.

Dörtyol'un katılımcı, hesap verebilir, denetlenebilir şeffaf ve vatandaş memnuniyeti hedef alınarak yönetilmesinin en büyük isteği olduğunu belirten İyi Parti Belediye Meclis üyesi Mimar Tuğba Ölmez, önergesinde; "Yerel yönetimler, yerel halkın istek ve ihtiyaçlarını yerine getirmek amacıyla oluşturulmuş kurumlardır. Hizmetlerin yerine getirilmesinde, halkın memnuniyetinin ne derece sağlanabildiği ve vatandaş odaklı bir hizmet sunumu ile gerçekleştirilebilmesidir.

Halkın, belediyeye verdiği vergilerin çarçur edilmediğini göstermek ve ilçemizle ilgili alınan kararların nasıl ve ne şekilde alındığına şahit olması gerekmektedir." dedi.

İyi Parti Belediye Meclis üyesi Mimar Tuğba Ölmez, belediye yapısında bazı değişiklikler yapılmasına da ihtiyaç olduğunu belirterek; "Bu hedeflere ulaşabilmek amacı ile yerel yönetimlerin yapılarında belli farklılaşmalar olmalıdır. Bu anlayışlarını halka aktarabilmek adına bazı uygulama araçlarına başvurulmalıdır. İlçemiz için katılımcı, hesap verebilir, denetlenebilir şeffaf ve vatandaş memnuniyeti yönetim anlayışla yönetilmesi en büyük isteğimdir. Bu doğrultuda:

1) Gelir ve giderleri vatandaşın görebilmesi için, belirli periyotlarda belediye önündeki panoda ve belediyenin kendi internet sayfasında ilan edilmesi.

2) İhaleler başından sonuna kadar canlı olarak sosyal medyada ve yine belediyenin kendi internet sayfasında yayınlanması.

3) Belediye personellerin kapılarının çıkartılması hatta mekânlar uygunsa her bölümün kendi içinde tüm duvarlarının kaldırılıp büyük bir odada toplanması.

Bu uygulamalar doğrultusunda kurumsal belediyecilik ilkeleriyle, belediye olan güvenin pekişeceğini, başkanlık makamının, belediye müdür ve personellerin hatta meclis üyelerine olan güvenin daha da artacağı inancındayım. Gereğinin yapılmasını talep ederim." dedi.

Haber:Sedat İSKENDEROĞLU – Dörtyol



Bölgeden 4.12.2019 15:08:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da otomobilin durağa çarpması sonucu 7 kişi yaralandı

2

Hatay'da ayağına demir korkuluk saplanan kişi yaralandı

3

Hataylı depremzedeler, köy tipi konutlarında ilk bayramlarına giriyor

4

Adana'daki saman balyası yangını söndürüldü

5

Hatay'da ramazan ayının son teravih namazı kılındı

6

Belen'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı kutlandı

7

Dörtyol'da çocuklar ramazanın maneviyatını camideki etkinliklerle öğreniyor

8

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

9

Hatay'da restore edilen vakıf eser sayısı 59'a yükseldi

10

Adana'da bir evde silah ve uyuşturucu ele geçirildi