Bir Beyaz Lale Hikâyesi!

Bir Beyaz Lale Hikâyesi!

Geçen hafta sonu Ankara?daydık. Beyaz Lalemiz büyük oğlumuzun Hacettepe Çocuk Hastanesinden Yıllık Raporunu yenilemeye gittik. Raporun neden yılda bir yeniliyoruz onu da anlamış değiliz! Şimdi 33 yaşında. 18 aylık iken teşhis konmuştu! Geç kalınmış bir teşhisti! İlk raporundan itibaren bütün raporlarında hastalığı hayati öneme haiz bir hastalık olarak yazmaktaydı.

Aslında önlenebilen bir hastalık olan Fenilketonüri ile uğraşıyoruz. Tedavisi proteinsiz beslenmeye yani özel diyete ve ilaç nitelikli özel gıdalara bağlı bir hastalık! Bu gıdalar için her yıl raporu yenilemek zorundayız! Neden her yıl? 30 yılı aşkındır oğlumuzu düzenli olarak Hacettepe Çocuk Hastanesine kontrole götürüyoruz. Hiçbir zaman doktorlar bize oğlunuz tamamen iyileşecek, yaşıtları seviyesine gelecek demediler. İmkânsızın mümkün olacağı ne zaman görülmüştür ki? Değil mi?

Beyaz Lalemizle ilgili Konya?da karşılaştığımız bir durumu da anlatmadan geçmek olmaz. Malum sağlık sistemi değişti ya, biz de Konya İl Sosyal Güvenlik Kurumuna gittik. Oğlumuzu hem muayene hem de raporunu yenilemek üzere Ankara Hacettepe Çocuk Hastanesine götüreceğiz dedik. Ne yapmamız gerektiğini sorduk. Onlar devletin yolluk masrafı ödeyebilmesi için sevk almamız gerektiğini söylediler.

Kusura bakmayın biraz hikâye gibi anlatıyoruz ama ilginç şeylerle karşılaştık. Onun için biraz da Aziz Nesin hikâyesine benzettik! İlginç olan neydi? Sevk almak için Meram Araştırma Hastanesi Çocuk Polikliniğine gittik. Görevliler 33 yaşındaki oğlumuzu yaşından dolayı sevk edemeyeceklerini söylediler. Biz Hacettepe Çocuk Metabolizma Bölümünce verilen eski raporlarından birini gösterdik.

İyi ama yaşı 18?i geçmiş, zaten bilgisayar sistemi bunu kabul etmez gibi bir cevap aldık! Sistem değişmiş. Onun için Dahiliye Polikliniğine bir sorun dediler. Hâlbuki elimizde Hacettepe Çocuk Hastanesi Çocuk Metabolizma bölümünde tedavi gördüğünü belirten eski raporumuz vardı. Neyse, Dahiliye Bölümü de benzeri yaş meselesi ve sistemden bahsetti! Onlar da bizi Başhekimliğe yönlendirdi.

Meram Araştırma Hastanesi Başhekimliğinde bize ilgili Başhekim yardımcısına durumu anlatmamız söylendi. Adını (kendisinden izin almadığımız için) vermeyeceğimiz Başhekim Yardımcısı hemen isteğimizi yerine getirmeye çalıştı. Gerçekten samimi idi. Malum, idareci sorunları çözmekle mükelleftir. Ama zaman darlığından ve sevk yazabilecek doktorun toplantıda olması dolayısıyla sevkimizi alamadık. Bir gün sonra gelin sevkinizi alın dedi. Sevkimizi alamasak bile ilgilenen Başhekim Yardımcısına bir teşekkür borcumuz var.

Gelelim Yüksek Hızlı Tren (YHT) maceramıza. Biletimizi alırken görevliye gidiş yönünde koltuk istediğimizi söyledik. Ne de olsa özel Lalemiz ters yönde gidemiyordu. Şu işe bakın ki koltuklarımız gidiş yönüne tersti! Hemen Trendeki Lokanta vagonuna gittik. Gidiş yönündeki koltuklara oturduk.

Görevli geldi. Biz uyarımıza rağmen gidiş yönüne ters koltuk bileti verildiğini söyledik. O da Gişeden biletin doğru verildiğini ama trenin istasyona ters yönde geldiği için bizim koltukların gidiş yönüne ters olduğunu söyledi. Neyse! Biz de bu durumu ne anladık, ne de sizlere anlatabildik!

Sakın ha, Hastane ve YHT ilgili bu iki anekdotumuzu şikâyet gibi almayınız. Sonuçta biz oğlumuzun hem rutin muayenesini yaptırdık hem de raporunu yenilettik. Sadece bu kadar mı? Ankara?da okuyan küçük oğlumuzu da gördük. Daha ne isteyelim? Yani anlayacağınız hepten mutlu olduk. Dileğimiz herkesin mutlu ve huzurlu olmasıdır.



Güncel 25.10.2016 05:54:06 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi