AFAD İL MÜDÜRÜ: ACİL TOPLANMA ALANLARINI E-DEVLET ÜZERİNDEN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

AFAD İL MÜDÜRÜ: ACİL TOPLANMA ALANLARINI E-DEVLET ÜZERİNDEN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Osmaniye İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Serhat Bulut, e-devlet sistemi üzerinden, adres bilgileri sonucunda istenilen adrese en yakın acil toplanma alanına ulaşılabileceğini söyledi. İlde belirlenen ve internet ortamından da öğrenilebilen "Afet ve Acil Toplanma Alanları" ile ilgili vatandaşlara seslenen Bulut, konuyla ilgili bilgilendirme açıklamasında bulundu.
Afetler gerçekleşmeden önce önlem alınmadığı takdirde istenmeyen olumsuz sonuçlarla karşılaşma ihtimalinin yüksek olduğuna değinen Bulut, "Olası bir afetle karşılaşıldığında, etkisini en aza indirmek amacıyla ilimiz genelinde müdürlüğümüz tarafından afet öncesi, sırası ve sonrası için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, Afet Yönetim Destek Sistemi (AYDES) sistemine veri girişleri yapılan, afet ve acil toplanma alanlarının da bu çalışmalar arasında önemli bir yere sahip olduğunun altını çizmek istiyorum. Afet ve Acil toplanma alanları, vatandaşlarımızın afet sonrasında kendilerini güvende hissetmeleri, yaşanması muhtemel ilk şoku atlatabilmeleri, yakınları ile ilgili daha iyi iletişim sağlamaları, devletimizin sağladığı yardım ve imkânlardan daha koordineli şekilde yararlanabilmeleri ve elektrik, su ve diğer insani temel ihtiyaçların karşılanabilmesi açısından büyük öneme sahiptir." dedi.
Serhat Bulut, "Toplanma alanları belirlenirken çeşitli kriterler bir arada değerlendirilip, her bir kriterin önemi ağırlıklı olarak hesap edilmekte ve kriterleri karşılama durumuna göre o yerin toplanma alanı olup olamayacağı tespit edilmektedir. Afet ve acil durum toplanma alanı tespit kriterlerini, bölgedeki nüfus yoğunluğu, alanın ulaşılma ve tahliye edilme kolaylığı, alanın mümkün olduğunca engellilerin ve yaşlıların ulaşımına uygun olması, ikincil tehlikelerden uzaklığı, mümkün olduğunca engebesiz düz arazilerde yer alması, konut alanlarına yakın ancak yapısal ve yapısal olmayan unsurlardan etkilenmiyor olması, elektrik, su, tuvalet gibi temel ihtiyaçlar ve benzeri unsurların karşılanabileceği yapılara yakın olması oluşturmaktadır." diye konuştu.
Afet ve acil durum toplanma alanlarının, afet etkilerinin büyük olduğu durumlarda gündelik hayatın normal akışının sağlanması açısından barınma, gıda ve sağlık ile ilgili imkânların sağlanması açısından da hayati bir yere sahip olduğunu altını çizen Serhat Bulut şöyle devam etti: "Bu nedenlerle Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bünyesinde tüm illerde afet ve acil durum toplanma alanları, ile ilgili çalışmalara hız verilmiş ve söz konusu alanların ilgili birimlerce belirlenmesi sağlandıktan sonra ilgili kurumlarca söz konusu alanlar belirlenmiş, sonra internet ortamında herkesin ulaşabileceği bir platform haline dönüştürülmüştür. E-devlet sistemi üzerinden Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı “Afet ve Acil Toplanma Alanı Sorgulama” kısmından, girilecek adres bilgileri sonucunda istenilen adrese en yakın acil toplanma alanına ulaşılabilecek. Bir afetle karşılaşmadan önceden değerli vatandaşlarımız tarafından, adreslerine en yakın afet ve acil toplanma alanlarının öğrenilmesi kendileri için faydalı olacaktır."

 



Osmaniye 26.10.2019 19:08:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye Eczacı Odası, kentteki çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenledi

2

Atalan Şelalesi Harika

3

Başkan Uyutmaz'a Ziyaret

4

Öğrencilerden Albak'a Ziyaret

5

Kadirli Belediyesi Kent Lokantası Temelini Attı

6

Osmaniye'de 9 düzensiz göçmen yakalandı

7

Osmaniye'de tekvando şöleni düzenlendi

8

Osmaniye Belediyesi'nde üst düzey atama

9

Osmaniye'de etkinlik alanına inmek isteyen yamaç paraşütçüsü ağaca takıldı

10

Osmaniye'de traktörün altında kalan çiftçi hayatını kaybetti