Akrabalarından etkilendi, Müslüman oldu

Akrabalarından etkilendi, Müslüman oldu

Akrabalarından etkilendi, Müslüman oldu

Almanya vatandaşı Aylin Turkieh, Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesinde müftülük tarafından yapılan ihtida töreninde Kelime-i Şehadet getirip Müslüman oldu.
Almanya vatandaşı Aylin Turkieh, akrabalarından etkilenerek İslam dinini araştırdı. Tatil için akrabalarının yanına geldiği memleketi Kırıkkale’de Müslüman olmaya karar verdi. Babası Türk, annesi Almanya uyruklu olan Aylin Turkieh, Bahşılı İlçe Müftülüğüne müracaat etti. Müftülük binasında Turkieh için ihtida töreni düzenlendi.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende İlçe Müftüsü Lütfi Kocatürk, Turkieh’e İslam dininin temel esasları ile ilgili bilgi verdi. Turkieh, şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Müftü Kocatürk, Aylin’e Kur’an-ı Kerim ve dini kitaplar hediye etti.


Güncel 11.08.2021 16:13:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de otobüsün tıra çarptığı kazada ölen 2 kişinin cenazesi Gaziantep'te defnedildi

2

Alanya'da sağanak nedeniyle iş yerlerini su bastı, araçlarda mahsur kalanlar kurtarıldı

3

Dörtyol ilçesinde uyuşturucu operasyonunda yakalanan zanlı tutuklandı

4

Kahramanmaraş'ta sağanak etkili oldu

5

Hatay'da kadınların yaptığı süt reçeli sofraları süslüyor

6

Pozantı Belediye Başkanlığı Koşusu'nu jokeyliğini Halis Karataş'ın yaptığı "Kocaefe" kazandı

7

Kepez'e hayvan barınağı yapılacak

8

Bakan Kurum'dan Hatay ziyaretine ilişkin paylaşım:

9

Türk kültürüne ait motifler, Hasan ustanın 29 yıllık emeğine ilham veriyor

10

Adana'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan şüpheli tutuklandı