GELECEĞE NEFES İÇİN OSMANİYE'DE 95 BİN FİDAN DİKİLDİ

GELECEĞE NEFES İÇİN OSMANİYE

Osmaniye'nin Toprakkale İlçesinde, "Geleceğe Nefes Ol" kampanyası kapsamında yüzlerce kişinin katılımıyla 95 bin fidan toprakla buluşturuldu. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe Nefes Ol" seferberliği çerçevesinde etkinlik, saat 11.11'de başlatıldı. Ülke genelinde olduğu gibi, Toprakkale ilçesinin Kışla Mahallesinde de eş zamanlı yapılan, il genelinde ise 15 farklı alanda düzenlenen etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, fidan dikim etkinliğe gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirterek, kampanya sayesinde 95 bin fidan dikileceğini belirtip, "Osmaniye’de diğer bütün illerle aynı anda 15 ayrı alana 95 bin kadar fidanı toprakla buluşturuyoruz. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilmiştir. Bu çalışmalar, orman sevgisiyle ilgili farkındalık oluşturmak adına önemlidir. Ülkemiz ve kentimiz adına fidan dikiminin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Geleceğe nefes olsun inşallah" şeklinde konuştu.
Osmaniye Orman İşletme Müdürü Abdulsamet Doğar ise ülke genelinde kampanya kapsamında 81 ilde 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidanın dikiminin yapılacağını ifade etti.
Yürütülmekte olan ağaçlandırma çalışmalarını Dünya ya duyurmak, dikkatleri, yürütülen başarılı çalışmalara çekmek istediklerini kaydeden Müdür Doğar, "Etkinlik, yanan alanlarla birlikte, köy okulları ve köy yolları başta olmak üzere okul bahçelerinden yol kenarlarına, kamusal alanlardan bozuk orman alanlarına, askeri birliklerden ibadethane ve sağlık ocağı bahçelerine kadar kısaca ağaçlandırma çalışması yapılabilecek bütün potansiyel alanlarda gerçekleştirilecektir" dedi.
Konuşmaların ardından Vali Coşkun ile birlikte diğer protokol üyeleri ve öğrenciler fidan dikti.

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Osmaniye 11.11.2019 16:35:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de kan bağışı etkinliği düzenlendi

2

Osmaniye İl Özel İdaresi araç filosuna 10 yeni araç

3

Osmaniyeli şehidin çocuklar için istediği şenlik, yerine getirildi! 

4

Osmaniye’de devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

5

Osmaniye'de TCDD'ye ait demir korkulukları çalan 5 şüpheli yakalandı

6

Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları, Osmaniye'de başladı

7

Vali İsa Küçük, Osmaniye'deki anılarını yazdı

8

İnşaat işçisinin acı sonu

9

Osmaniye Eczacı Odası depremzede çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenleyecek

10

Kadirli'de asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14’ü tutuklandı