Kaya'dan Kandil Mesajı

Kaya

Kaya'dan Kandil Mesajı

Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya Mevlid Kandili sebebiyle mesaj yayınladı. Kaya mesajında, “İki Cihan Güneşi Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’ın dünyayı şereflendirişinin yıl dönümü olan Mevlid Kandiline bir kez daha birlik ve beraberlik içerisinde ulaşmanın manevi huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bizleri bir kez daha bu kutlu günün manevi iklimine ulaştıran Rabbimize hamd olsun.

Bugün, Yüce Allah’ın,  kitapların en yücesi olan Kur’an-ı Kerim’de; “(Ey Muhammed) Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik.”(Enbiya-107) Ayeti kerimesiyle bütün insanlığın kurtuluşuna vesile kıldığı Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V)’in doğum günü olan Mevlid Kandili. Mevlid Kandili, sevgili peygamberimizin insanlığın kurtuluşu için bıraktığı mirası idrak etmek ve onun eşsiz ahlakıyla ahlaklanmak için  son derece önemli bir fırsattır. Onun hayatı, hayatımızın her alanında bizlere en güzel örnek, en zirve numunedir. Onun hayatı toplumsal huzura açılan kapının anahtarıdır. O, Öğretmenlerimiz için örnek alınacak en güzel öğretmen, esnaf ve tüccarlarımız için örnek alınacak en dürüst tüccar, askerlerimiz için örnek alınacak en cesur komutan ve hayatımızın daha birçok alanında örnek alınması gereken son derece önemli bir hazinedir.

Bizler; Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V)’e duyduğu muhabbetten dolayı Sina Çölünü yürüyerek geçen  Yavuzların, yine Sevgililer Sevgilisine olan sevgisinden dolayı  Hicaz Demiryolu’nun Medine İstasyonundaki raylarını keçe ile kaplayan Abdulhamitlerin torunları ve kültüründen sanatına, edebiyatından mimarisine kadar hemen her alanda peygamber efendimize duyduğu muhabbeti yansıtmış  bir millet olarak, Sevgililer Sevgilisi, İki Cihan Serveri Hz. Muhammed(S.A.V)’ı herkesten fazla sever,  ona herkesten fazla hürmet eder ve onu seveni de sever ve hürmet ederiz.  Gönül coğrafyamızın sınırları, peygamber efendimize muhabbet besleyen herkesi kapsar ve içerisine alır.”

Milletvekili Kaya mesajını; “İki Cihan Güneşi Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’ın dünyayı şereflendirişinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilinin; bütün isanlığın huzuruna, birliğimizin ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz eder,  tüm islam aleminin ve değerli hemşehrilerimin Mevlid Kandilini tebrik ederim. Rabbim bizlere hayatımızın sonuna kadar Sevgililer sevgilisinin izinden giden ümmet olmayı nasip eylesin.(Amin)” diyerek sonlandırdı.



Osmaniye 6.10.2022 17:15:00 0
Anahtar Kelimeler: ' Kandil Mesajı

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de 54 kişi tutuklandı

2

Osmaniye Eczacı Odası, kentteki çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenledi

3

Atalan Şelalesi Harika

4

Başkan Uyutmaz'a Ziyaret

5

Öğrencilerden Albak'a Ziyaret

6

Kadirli Belediyesi Kent Lokantası Temelini Attı

7

Osmaniye'de 9 düzensiz göçmen yakalandı

8

Osmaniye'de tekvando şöleni düzenlendi

9

Osmaniye Belediyesi'nde üst düzey atama

10

Osmaniye'de etkinlik alanına inmek isteyen yamaç paraşütçüsü ağaca takıldı