Kırklareli’nde balıkçılar hava muhalefeti sebebiyle denize açılamıyor

Kırklareli’nde balıkçılar hava muhalefeti sebebiyle denize açılamıyor

Kırklareli’nde balıkçılar hava muhalefeti sebebiyle denize açılamıyor

Karadeniz kıyısındaki İğneada’dq balıkçılar hava muhalefeti nedeniyle iki gündür denize açılamıyor.
Balıkesir, Trabzon, İstanbul ve Samsun’dan gelen balıkçılar teknelerini Karadeniz’e kıyısı bulunan Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde kar ve fırtına nedeniyle demirledi. Denize çıkamayan balıkçıların bazıları ise teknelerinin ve ağlarının bakımını yaptı.
Hava muhalefeti sebebiyle denize açılamadıklarını belirten Onur Karaman, “Hava muhalefetlerinden dolayı denize açılamadık. Denizde hamsi var çıkıyor. Havanın düzelmesiyle denize tekrar açılacağız. Bu sezon balık açısından idare ederdi ama mazot fiyatları çok arttı. Bu sezon en çok hamsi ve istavrit çıktı” dedi.
Hava muhalefeti ve denizde bulunan balıkların azalması sebebiyle balık fiyatlarının tezgaha yansıyacağını dile getiren Emre Til, “Hava şartları sebebiyle denize açılamadık. Bu sezon biraz durgun geçiyor. Bunun en büyük sebebi denizdeki balığın masrafımızı karşılamaması. Şu anda balığın az olması ve hava şartları sebebiyle açılamamız tezgahı etkileyecek” şeklinde konuştu.


Güncel 26.02.2022 13:29:36 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da kamyonun çarptığı motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

2

Belediye Hizmetleri Projesi'nin toplam büyüklüğü 368 milyon avroya ulaştı

3

Kahramanmaraş'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

5

Prof. Dr. Sözbilir Antalya'daki depremleri değerlendirdi:

6

Futbol: Trendyol 1. Lig

7

Kozan ilçesinde jandarma ekipleri öğrencilerle bir araya geldi

8

Deri sektörü paydaşları, Antalya'da bir araya geldi

9

Alanya'da yağış hayatı olumsuz etkiledi

10

Emisyonsuz araçlar için şarj istasyonları da yenilenebilir enerjiye yöneliyor