Kültür Akademisi’nde çağlar öncesine yolculuk

Kültür Akademisi’nde çağlar öncesine yolculuk

Kültür Akademisi’nde çağlar öncesine yolculuk

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kültür Akademisi, Deneysel Arkeoloji Kulübüyle tarih meraklılarını çağlar öncesi dönemlere yolculuğa çıkarıyor.
Bursa’nın sivil akademisi olarak da tanımlanan Kültür Akademisi bünyesinde biri akademik düzeyde olmak üzere 8 eğitim programı - Beş’ten Sonra Sanat ve Bursa’da Sanat Her Yerde, şiir edebiyat - müzik, halk kültürü ve kültürel sanatsal etkinlikler yürütülüyor. Arkeolojinin temel esasları ve saha çalışmalarıyla arkeolojik uygulama kavramlarından oluşan Deneysel Arkeoloji Kulübü, 120 öğrencisi ile Arkeopark Kazı alanında uygulamalı eğitimlere devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürlüğü ve Müzeler Şube Müdürlüğü işbirliğinde Kültür Akademisi eğitim programlarından Deneysel Arkeoloji Kulübü alanında uzman arkeologlar yönetiminde atölye çalışmalarını cumartesi günleri saat 10.00 ile 15.00 saatleri arasında Akçalar Aktopraklık/Arkeopark Höyüğü kazı alanında teorik ve uygulamalı olarak yapıyor. Kazı teknikleri atölyesinin yanında, kilden çömlek yapım atölyesin de tarih öncesi dönemde insanların günlük hayatta kullandıkları kilden yapılmış eşyaların üretim süreci gerçekleştiriliyor.
Taştan alet yapımı atölyesi tarih öncesi dönem insanının ihtiyaç duyduğu aletlerin taşların şekillendirilerek nasıl üretildiği, tarih öncesi mimarlık atölyesinde ise tarih öncesi dönem mimarisi ve hayat şartları arkeoloji meraklılarına anlatılıyor.


Güncel 26.10.2021 11:59:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi