Osmaniye’de sel ve su baskınlarına önlem

Osmaniye’de sel ve su baskınlarına önlem

Osmaniye’de sel ve su baskınlarına önlem

Osmaniye Belediyesi tarafından yapılan yağmur suyu alt yapı çalışmaları kapsamında sel baskınları ile cadde ve sokaklarda su göllenmeleri yaşanmayacağı bildirildi.
Osmaniye Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, alt yapı projesi olan yağmur suyu alt yapı çalışmaları kapsamında yağışlardan en çok etkilenen Mimar Sinan ve Fakıuşağı Mahallerinde yağmur suyu alt yapı çalışmaları hızla sürüyor. Konumu itibariyle şehrin stratejik noktasında olan Fakıuşağı Mahallesinde yaşanabilecek tüm sel taşkınlarına karşı çift hat döşenerek yağmur sularının Karaçay dere yatağına deşarj olması sağlanacak. Aynı şekilde Mimar Sinan Mahallesinde vatandaşların özellikle kış aylarında su göllenmelerine karşı yaşadıkları tüm mağduriyetleri gidermek için sıkıntı yaşanan bölgelere güney çevre yolu altından Karaçay dere yatağına yağmur suyu deşarj borularının döşenmesi devam ediyor.
“Yağışlardan kaynaklı yaşanılan tüm olumsuzlukları ortadan kaldırmak için durmaksızın çalışıyoruz” diyen Belediye Başkanı Kadir Kara, “Şehrimizin geleceği ve hemşerilerimizin refahı için projelerimize durmadan devam ediyoruz. Yatırımlarımızın yapımı esnasında hemşerilerimizin yaşam standartlarının biraz düştüğünü biliyoruz. Bu konuda anlayışları ve destekleri için tüm vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah’ın izniyle özellikle alt yapı yatırımlarımız tamamlanınca Mimar Sinan ve Fakıuşağı mahallerimiz başta olmak üzere tüm şehrimizde alt yapı sorununu çözmüş olacağız” diye konuştu.



Osmaniye 12.05.2022 09:18:00 0
Anahtar Kelimeler: Osmaniye’ baskınlarına önlem

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği