OSMANİYE'DE, "KORE KÜLTÜR GÜNÜ" ETKİNLİKLERİ

OSMANİYE

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ve Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kore Kültür Merkezi işbirliği ile düzenlenen Kore Kültür Günü başlıklı etkinlikler, 15 Temmuz Şehitler Amfisi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfisinde gerçekleştirildi.
Düzenlenen programlara, Rektör Vekili Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Susran Erkan Eroğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Emin Öcal, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Coşkun, akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
"Ode to My Father" adlı Kore filmi gösterimi ile başlayan etkinliklere daha sonra OKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde devam edildi.  Kore Kültür Günü etkinliklerde "Kore-Türkiye İlişkileri" ile Kore'de Eğitim ve Korece Tanıtım semineri ve daha sonrasında İİBF fuaye alanında Kore geleneksel kıyafetleriyle fotoğraf çekimi yapıldı.
"Kore-Türkiye İlişkileri" hakkında sunumu Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho yaptı. Etkinlikler kapsamında kapılarını açan OKÜ'ye teşekkür ederek sözlerine başlayan Cho, Güney Kore hakkında bilgiler verdi. Cho, "Koreliler Orta Asya'dan doğuya göç ettiğini biliyoruz. Türkiye ile 8 bin km uzaklıkta olsak da görünüşler farklı olsa da anlayışları, duyguları birbirine çok yakın. Dilin de yakın olması bunun bir göstergesi." diye konuştu. Daha sonrada Kore'de Eğitim ve Korece Tanıtım yapılırken etkinlik sonunda Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho’ya Rektör Vekili Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç Karatepe Kilimi hediye ederken, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Susran Erkan Eroğlu tarafından da çiçek takdim edildi.
Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Osmaniye 7.11.2019 18:50:00 0
Anahtar Kelimeler: OSMANİYE' " KÜLTÜR " ETKİNLİKLERİ

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği