Palandöken: “Arabuluculuk hukuku iki tarafı da koruyacak”

Palandöken: “Arabuluculuk hukuku iki tarafı da koruyacak”

Palandöken: “Arabuluculuk hukuku iki tarafı da koruyacak”

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar ve Arabuluculuk Daire Başkanı Umut İlhan Durmuşoğlu’nun ziyaret ettiği TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Arabuluculuk hukuku iki tarafı da koruyacak” dedi.
Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar ve Arabuluculuk Daire Başkanı Umut İlhan Durmuşoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’i makamında ziyaret etti. Ziyarette 28.07.2020 tarihi itibari ile tüketici uyuşmazlıklarında dava şartı haline gelen arabuluculuk uygulaması ile ilgili görüş alışverişinde bulunulduğunu ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Tüketiciler ile esnaflar arasında zaman zaman uyuşmazlıklar hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Görüşmede esnaf ve sanatkarlarımızı yıllarca süren tüketici davalarının getirdiği maddi kayıp ile zaman kaybından kurtaracak olan ve uyuşmazlıklarını en kısa sürede sonuçlandırabilemesi ve arabuluculuğu dava şartı haline getirmelerinden ötürü Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e teşekkür ediyorum” dedi.

“Hem vatandaşımızın hem de esnafın mağduriyeti önlenecek”
Bu düzenleme ile yıllar boyu ahilik kültürü ve felsefesi ile çalışan esnaf ve sanatkarlarımızın tüketici ile yaşanan sorunları artık bir uzlaşma kurumu olan arabuluculuk ile çözülebileceğinin altını çizen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Konfederasyon olarak esnaf ve sanatkarlarımızın daha etkin hizmet almaları ve mahkemelerde zaman kaybetmemeleri için arabuluculuk yolu ile uyuşmazlıkların çözümünü hem destekliyor hem de bu yönde çözüm için esnaf ve sanatkarlarımızı davet ediyoruz” diye konuştu.


Güncel 14.08.2020 09:16:47 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk kültürüne ait motifler, Hasan ustanın 29 yıllık emeğine ilham veriyor

2

Adana'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan şüpheli tutuklandı

3

Türkiye'den yurt dışına sebzede en çok domates, salatalık ve biber tohumu gönderiliyor

4

Yapay zekayla oluşturulan sahte hasar görselleri, aynı teknolojiyle çözümleniyor

5

Bucak'ta emekli resim öğretmeni elektrik trafolarını süslüyor

6

Genç Gelişim Akademisi'nden gençleri geleceğe hazırlayan lider buluşmaları

7

Adana'da apartman dairesinde çıkan yangın söndürüldü

8

Adana'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı

9

Kumluca'da 27. Geleneksel Halı Saha Futbol Turnuvası başladı

10

32. Golf Mad Turnuvası sona erdi