VALİ COŞKUN: ÇOCUKLAR, YABAN HAYATI GELİŞTİRME SAHASINI MUTLAKA ZİYARET ETMELİ

VALİ COŞKUN: ÇOCUKLAR, YABAN HAYATI GELİŞTİRME SAHASINI MUTLAKA ZİYARET ETMELİ

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, ekosistem ve ilin biyolojik çeşitliliği hakkında bilgilenmeleri, hayvan türlerini yakından tanıyabilmeleri için çocukların mutlaka Zorkun Yaylası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası İdare ve Ziyaretçi Merkezini gezip incelemelerini istedi.
Zorkun Yaylası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası İdare ve Ziyaretçi Ekosistem Bilgilendirme ve Tanıtım Merkezinde inceleme ve denetlemelerde bulunan Vali Coşkun'a Tarım ve Orman Bakanlığı VII. Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Kandırmış, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Basri Doğan da eşlik etti.
RANDEVU SİSTEMİ İLE ZİYARET EDİLEBİLİYOR
Ziyaret sırasında, Doğa Koruma ve Milli Parklar Osmaniye Şube Müdürü Fatih Güvercin, Vali Coşkun'a bilgi verdi. Zorkun Yaylası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası İdare ve Ziyaretçi Merkezinin, özellikle öğrencilere doğa koruma eğitimi, ekosistemin önemi ve biyokaçakçılık eğitimleri verilmesi amacıyla yapıldığını ifade eden Fatih Güvercin, randevu sistemi ile ilden ve çevre illerden gelen öğrencilerin de Merkez’den faydalanabileceğini kaydetti. Gruplar halinde öğrencilerin ziyaret edeceği Merkez’de bulunan 40 kişilik salonda yapılacak olan sinevizyon gösterimi ile ekosistem hakkında bilgi verileceğini ifade eden Fatih Güvercin, öğrencilerin ayrıca ekosistem tanıtım salonunda sergilenen hayvan türlerini de yakından tanıyabileceklerini kaydetti.
ÖLEN HAYVANLAR TAHNİT YAPILARAK EĞİTİM AMAÇLI SERGİLENİYOR
Vali Coşkun, aldığı bilgilerin ardından, yaban hayvanı acil müdahale ve rehabilitasyon merkezine yaralı olarak getirilerek tedavi altına alınan ancak tedaviye cevap vermeyerek ölen hayvanların tahnit yapılarak eğitim amaçlı sergilendiği ekosistem tanıtım salonunda incelemelerde bulundu. Flamingo, tilki, tavşan, karaca, baykuş, çakal, kurt ve çok sayıda kuş türü olmak üzere 60 hayvan türünün yer aldığı ekosistem tanıtım salonunu gezen Vali Coşkun, “Çocuklarımızın, ekosistem ve ilimizin biyolojik çeşitliliği hakkında bilgilenmeleri, hayvan türlerini yakından tanıyabilmeleri için Zorkun Yaylası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası İdare ve Ziyaretçi Merkezimizin oldukça önemli olduğuna inanıyorum. Çocuklarımızın, günlük hayatlarında bu hayvan türlerini canlı olarak görebilmeleri zor. Tahnit edilmiş bu hayvanlar da hayvanların canlı haline en yakın formları. Bu nedenle çocuklarımız Zorkun Yaylası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası İdare ve Ziyaretçi Merkezimizi mutlaka ziyaret etmeliler."dedi. Vali Coşkun, ziyaretinin ardından Zorkun Yaylası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası İdare ve Ziyaretçi Merkezinden ayrıldı.

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Osmaniye 8.11.2019 14:28:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği