Dr. Alaiddin Koşar


Aşı Karşıtlığı

Aşı Karşıtlığı


Değerli okurlar, bildiğiniz üzere yaklaşık bir bir buçuk aydır aşılanma hızlı bir şekilde devam ediyor. Ancak beklenilen düzeyde mi? Kesinlikle hayır. Neden? Aşı var, vurulan yok…

İki doz aşı olan kişi sayısı yaklaşık 20 milyon, 1. dozu olup ikinci dozu bekleyenler de var. Bunlar da ikinci dozu olduktan sonra yaklaşık 40 milyon kişi tahminen ağustos ayı sonunda aşılanmış olacak. 18 yaş altı nüfusu çıkardığımızda yaklaşık 20 milyon kişi aşı vurulmalıyken vurulmamış şu an…

Aşı vurulmayanların pek çok sebebi var. Aşıların kısa sürede geliştirilmiş olması, mRNA aşılarının ilk kez uygulanacak olması, kısırlığa yol açtığı şüphesi, aşılarla çip takıldığı düşüncesi, vücuda uzun vadede zararlı olacağı düşüncesi vs. vs.

Peki aşı vurulanlar neden vuruldu? Onların hayatı aşı vurulmayanlarınkinden önemsiz mi? Onların kısır olmaları önemli değil mi? Onların sevenleri yok mu?

Bir ay önceki yazımda da belirtmiştim şimdi de belirtmek istiyorum. Ulusal İstatistik Ofisi ve Oxford Üniversitesi 370.000 kişi üzerinde bir araştırma yapıyor ve ilk doz Biontech aşısından sonra kişilerdeki covid olma oranının %65 düştüğü tespit ediliyor. İkinci dozu vurulduktan 1 hafta sonra ise koruyuculuk oranı %95 oluyor. Yine bir başka veri ise ünlü tıp dergisi Lancet’ten. Bu dergide yayımlanan bir araştırmaya göre iki doz Biontech aşısından sonra koruyuculuk %95 olarak belirleniyor. Kanda pıhtılaşma oluyor ve ölüme sebep oluyor diyenler ve sadece bunun için aşıyı kötüleyenler var. Evet aşı sonucu ölüm olabilir ama bir milyonda bir kişi, iki kişi belki. Ama covide yakalandığınızda ölme ihtimaliniz nedir peki? Ülkemizdeki vaka ve ölüm sayılarına baktığınızda her 100 vakada ortalama 2 kişi ölüyor. Yani aşı olduğunuzda hayatta kalma şansınız 10.000 kat artıyor. Bakın bu dediklerim saygın üniversitelerin, saygın dergilerin, hocaların yapmış oldukları çalışma sonuçları. Bu aşıya izin veren resmi kurumlar var, onaylayanlar var. Tüm doktorlar, devletler, bakanlıklar, bilimsel dergiler yanlış, bir siz mi akıllısınız aşıyı kötüleyenler ve vurulmak istemeyenler?

Değerli okurlar, aşılanma oranı artmadıkça virüsün farklı varyantları da ortaya çıkıyor. Farklı varyantlar sonucu vakalar artıyor, önlemler tekrar geri geliyor, insanlar işsiz kalıyor ve sayamadığım pek çok olumsuz konu tekrar gündeme geliyor. Yakın zamanda İngiltere’de artan vakaların %90’ı aşı olmayanlar, hastaneye yatanların %97’si yine aşı olmayanlar. Bunları neden görmüyorsunuz artık. Görmek için illa ki ölmek mi lazım ya da sevdiğimiz birini kaybetmek mi?

Bu aşılar tüm dünyada uygulanıyor. Bazı ülkelerde zorunlu oldu artık. Bu aşı sadece bizim ülkemize özgü olsa bir ihtimal acaba var mıdır bu işin içinde bir bit yeniği denir. Ama öyle değil. Avusturya, Belçika, İngiltere, Almanya, Fransa, Yunanistan, İtalya, Hollanda, Portekiz, İspanya, İsveç ve daha sayamadığım pek çok ülke de bu Biontech aşısını uyguladı. Bu ülkenin hükümetleri de mi vatandaşlarını sevmiyor???

Farzedelim aşı olmak istemeyenler şimdiye kadar yazdığım şeylerden ikna olmadınız. Peki size birkaç soru sormak isterim. Bu soruların cevaplarını kendi içinizde verdikten sonra halen aşı olmamakta ısrarcı iseniz “What can I do” diyorum…

Soru 1: Kullanmış olduğunuz bilgisayarlar ve akıllı telefonlar farklı ülkelerden gelmiyor mu? Bu cihazlarla size ait tüm bilgilere ulaşamazlar mı? Size zarar vermek isteseler veremezler mi?

Soru 2: Kullanmış olduğunuz sosyal medya araçları yabancıların tekelinde değil mi? Mesajlarınız, paylaşımlarınız ve daha pek çok sosyal medya etkinliğiniz sonucu size ulaşamazlar mı? Size zarar vermek isteseler veremezler mi?

Soru 3: Kullanmış olduğunuz çoğu ilaçlar (ağrı kesiciler, şuruplar, kremler vs.) farklı farklı ülkelerden gelmiyor mu? Aşı ile seni öldürme düşüncesi olan, sana zarar vermek isteyen, kısır yapmaya çalışan biri bunu ilaçlarla yapamaz mı?

Değerli okurlar hepimiz aşı olalım, çevremizde olmayan var ise onları da ikna etmeye çalışalım. Ülke olarak yeterince maddi ve manevi zarar görmüşken daha fazlasını görmeyelim.

 

Emre Yıldız
18.07.2021 23:01:50
Sayın öğretim elemanı alaattin koşar sen aşı olacaksan ol madem kimse mecbur değil ne idügu belirsiz aşının.turkiyede o kadar üniversite var,o kadar profesör var ne iş yapar bunlar aşı çalışması yaptılar mı.. Ayrıca değeri 50 kuruş bile etmeyen maskelerin sen koruduğuna da inanırsın şimdi...Sen hiç araştırma yaptinmi covid den ölenlerin çoğu hastanede öldü bunuda yaz bakalım .. Verdikleri ilaçların yan etkileri neydi,neye göre yazdılar bu ilaçları, insanlar ilaçları içince neden fenalaştı, neden ölümler çoğunlukla hastanede oldu bunlarida bir araştır bakalım... sorduğun İlk 2 soru da sacmalamissin 3.soruda Türkiye'de Çorlu'da da İstanbulda da ilaç üretiliyor...

Filiz Erkol
19.07.2021 10:02:50
Emre Yıldız arkadaşım, hocamızın yazdığı yazı ile senin yorumunun arasında oldukça fark var. Türkiye'de o kadar üniversite prof. vs. var demişsin. Aşı çalışması yaptılar mı diyorsun. Sen farklı bir ülkede misin bilemiyorum ama şu an aşı çalışmamız faz 2 aşamasında. Sene sonuna yetişmesi planlanıyor. Maske konusu, hocanın yazdığı yazıda bile geçmez iken ona da önyargılı yaklaşmışsın. Kendi düşüncem evet maskeler yüzde yüz etkilemiyor ama en azından koruyor bir şekilde. Tam korumalı maskelere kimsenin parası da yetmez zaten. İlaç konusunda ise bir araştırman varsa buyur sen paylaş bizle de biz de öğrenelim. neden fenalaştı neden ölümler hastanede oldu neden neden diyerek eleştiri yapmak çok mantıklı gelmedi bana. Ayrıca İstanbul'da ilaç üretiliyor demişsin. Evet olabilir. Yazıda zaten ülkemizde ilaç üretilmiyor gibi bir ifade yok. Çoğunluğu dışarıdan geliyor denmiş. Son olarak da ne idüğü belirsiz dediğin aşıyı dünyada şu an 2.5 MİLYAR insan oldu. onlar oldu diye sen olmak zorunda değilsin elbet ama bu kadar desteksiz ve şiddetli karşıtlık oldukça yanlış.

Ali Sezer
19.07.2021 22:50:28
NEDEN AŞI OLMUYORUM En başta kimsenin ne olduğu belli olmayan bir sıvıyı başka birine sırf kendi denedi diye olmaya zorlaması kabul edilemez. Anayasamızın bazı maddeleri şükür bu konuda bizi koruyor. Siz olabilirsiniz beni zorlamaya hakkınız yok. -2.5 Milyar Aşı oldu diye deneysel bir sıvı için denek olamam.Düşünen bireyler için deliller çok fazladır. -Aşı üreticileri ve devlet yetkilileri sorumluluk almıyor -Aşıya karşı Devlet Adamlarının teker teker öldürülmesi -Pfizer daha önce rüşvetten ceza almış -Eski mRNA aşıları başarısız olmuş -mRNA Aşı anamaddesi Graphen hakkında açıklamalar -Uzun vadeli etkileri bilinmiyor -Aşısız hayatta kalma oranı %99.5 -Virüs sürekli mutasyona uğruyor -Aşı ölümlerine Otopsi yasak -Hiç evinde Koronadan ölen yok -Aşının yeni çıkan Varyantlara karşı hiç bir etkisi yok, -Neden Kan ihtiyacı sadece aşısız insanlardan isteniyor. -Çalışma: İki kez aşılanmış kişilerin, aşılanmamış olanlara göre delta varyantlarından ölme olasılığı 6 kat daha fazladır -Aşı olanlara SÜPER BULAŞTIRICI' UYARISI Kaynak https://www.ntv.com.tr/amp/saglik/asi-olanlara-super-bulastirici-uyarisi,NRGliCn-JkiT-6GoUm85tg?__twitter_impression=true -Bunun gibi örnekler böyle gider.... daha da bir şey demeye gerek var mı?

Sezgin
20.07.2021 01:07:22
Küreselcilerin amacı insanları aşılama maskesi altında digital cüzdana meçbur ederek tüm bilgilerimizi ve mal varlıklarımızı tek merkezden kontrol etmek ve itaate zorlamak olacak bence,evet bahsi geçen telefonlar yok ilaçlar falan ,bunların ürünleri parada bunların ancak bilinmesi gereken şu insanları takip edebilirler ama mutlak kontrol yok , adamlar herşeyi kontrol edip tanrı olmanın derdindeler

Hikmet Öz
20.07.2021 09:03:06
Özellikle yazının 5.paragrafı gayet bilimsel ve istatistiki verilerle dolu. Şuna dikkat çekmek isterim ki aşı karşıtı olan bir yetkili, doktor, siyasi vs. hiç yok. Aşı olmayanların kararını biraz siyasi görüyorum ben artık. Çünkü aşı olmayanların elinde bilime dayalı hiçbir şey yok. Her şey varsayım üzerinden. Ali bey aşısız hayatta kalma oranı %99.5 demişsiniz. Bu oranın kaynağı nedir. Ya da hesapladıysanız nasıl hesapladınız merak ediyorum. Eğer bu oran doğru olsaydı zaten aşıya da maskeye de kısıtlamalara da gerek yoktu.

  • Perşembe 23.2 ° / 8.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23.4 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.3 ° / 12.5 ° Güneşli