Dr. Alaiddin Koşar


Dr. Ünvanı

Dr. Ünvanı


Değerli okurlar, bugün (10.06.2022) benim için kariyerimin önemli günlerinden bir tanesi. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, lisans, yüksek lisans ve doktora derken toplam 29 yıllık eğitim hayatımın son noktasına gelmiş bulunmaktayım. Bugün doktora tezimi verip artık DR. unvanımı alıyorum.

Şöyle dönüp geçmişe baktığımda aslında kendimi ne kadar eğitime, öğrenmeye, bilime verdiğimi rahatlıkla görüyorum. İlkokul yıllarımın yaz aylarında dedemin kunduracı dükkânında zaman geçirirdim. Maksat zaman geçsin, sembolik bir haftalık da alırdım J Yaptığım iş ise camiden günde iki üç defa içme suyu doldurup dükkâna getirmek, dükkânı süpürmek, tavla oynayan esnafı izlemek. Ortaokul, lise ve lisans zamanlarımda hiçbir yerde çalışmadım. Çalıştığım tek şey derslerim, düşündüğüm tek şey gireceğim sınavlardı. Lisans bittikten sonra yüksek lisansa başlamadan sadece 2 ay özel sektörde çalıştım. Maksat yine zaman geçirmekti.

İşin özeti dönüp geçmişe baktığımda kendimi okula, derslere, sınavlara, eğitime, bilime adadığımı görüyorum ve bunun meyvesini de bugün aldım. Zor bir 29 yıldı, çok fazla maddi ve manevi sıkıntı ile karşılaştım, çok egolu kişilerle uğraşmak durumunda kaldım, 1 puanla kaybettiğim sınavlar oldu ve şu an aklıma gelmeyen başka başka sorunlar… Ama hiçbir zaman hiçbir noktada pes etmeyi düşünmedim.

Peki bu unvan bana ne kattı? Hayatta her şeyi mantıkla, bilimle, objektif olarak açıklamaya çalıştım. İyi olan şeylerin her zaman daha da iyi olabileceği; her doğrunun mutlak doğru olmayabileceği düşüncesini de bu süreçte öğrendim. Bu unvanı alırken hiçbir zaman egolu olmadım, karşımdakine sadece insan olduğu için değer verdim, yaş ve meslek farketmeksizin herkesten öğrenebileceğim bir şeyler olduğunu düşündüm ve öyle de düşünmeye devam edeceğim. İşin özü bu unvanı aldığım gün çok şükür ne egomda bir tavan oldu, ne insanlığımda bir azalma. Akademik ilerlemenin yanında insani gerileme yaşamamam çok güzel bir duygu…

 

 

  • Cuma 23.4 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Pazar 26.5 ° / 13.3 ° false