Abdulkadir Şahin


Emekliler Yılı ve Emekli Öğretmenler

Bilindiği üzere 2024 yılı Cumhurbaşkanımız R. Tayyip ERDOĞAN tarafından EMEKLİLER YILI ilan edildi.


Bilindiği üzere 2024 yılı Cumhurbaşkanımız R. Tayyip ERDOĞAN  tarafından EMEKLİLER YILI ilan edildi. Bu kapsamda bakanlıklara da bir talimat gönderilerek emekliler için sosyal , kültürel ekonomik paket ve projeler hazırlamaları istendi. Bu kapsamda Osmaniye Valiliğince  41 il müdürünün katılımı ile Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) İl Müdürü Mücahit çelik başkanlığında bir komisyon oluşturuldu ve çalışmalara başlandı.
    Komisyon başkanı Mücahit Çelik  basına yaptığı açıklamada, Proje kapsamında Emeklilerin Ekonomik Refahı, Sosyal Refahı, Çalışma Yaşamı ile İlgili Kültürel Miras ve Kuşaklararası Aktarım ve Bilimsel Faaliyetler olmak üzere 4 ana başlık altında gerçekleştirilecek çalışmalar yapılacağını söyledi.  Ne yapılacağı çok anlaşılmasa da bir çalışmanın yapılacağı belli oluyor.
    Aslında emeklilerin ne sosyal refah. ne  kültürel miras ve ne de  kuşaklar arası aktarım ve bilimsel faaliyet kapsamında  bir şey istedikleri yok. Onların tek istedikleri şey kimseye muhtaç olmadan, el avuç açmadan geçinebilecek ekonomik destek.
       Burada bir konuya özel olarak temas etmek zorundayım . Bu benim de mensubu olduğum emekli öğretmenlere  benim vefa borcum.. Bildiğiniz gibi  ülkemizde 1981 yılında kurulup, Çalışan ya da emekli olan öğretmenlerin hem  mesleki dayanışma ve  bilimsel paylaşı, hem sosyal etkinlik ve  hem de eğlenmeleri amacı ile  faaliyet gösteren öğretmen evleri bütün Türkiye’de öğretmenlerin konaklama,  buluşma , görüşme ve güzel vakit geçirme konusundaki tek mekanlarıdır. Öğretmenevleri bünyesinde var olan lokaller de özellikle emekli öğretmenlerin  meslektaşları ile buluşup zaman geçirdikleri merkezlerdir.
      Osmaniye'mizde de bu anlamda öğretmenler uzun yıllardır hizmet veren bir öğretmen evi mevcut idi. Osmaniye gibi sosyal anlamda gidilebilecek yeri olmayan bir ilde öğretmenevi sadece emekli öğretmenlerin değil hemen hemen her kurumdaki çalışan ve ya emekli insanların buluştuğu nezih bir mekan idi.
  Ancak yaşadığımız ve pek çok canımızı kaybettiğimiz deprem de (rabbim bir daha göstermesin) öğretmenevi de  yer yer yıkıldı ve tamirata alındı ve hemen hemen tamamen bitti. ANCAK  22 yıldır lokal olarak hizmet veren bölüm kapatıldı  ve CAFE yapılmasına karar verildi. Gerekçe ise çok komik “ öğretmenler oyun oynamasın” 22 yıldır bu lokallerde  oyun  da oynanıyordu.  Maalesef bu kararla  yılarca bu memleketin çocuklarına hizmet veren eli öpülesi emekli öğretmenler, Osmaniye’ deki izbe kahve köşelerine mahkum edildiler,
     Şimdi bir önerimiz var. Hiç masrafa gerek yok , her şey hazır. “ 41 Kere maşallah  “diye kurulan bu  komisyon ilk Önce öğretmenevi  lokalini hizmete  açsın. İsteyen emekli öğretmenimiz arkadaşları ile sohbet etsin, isteyen oyun oynayıp arkadaşları ile eğlensin. Öğretmenevi lokalinin kapatılmasından dolayı herkes hükümeti suçluyor. Halbu ki bu işi hükümet değil kurumun yöneticileri yapıyor. Hükümetin atadığı bürokrat ya da idarecinin de hükümetin zarar göreceği , öğretmen camiasının huzursuz olacağı böyle bir kararı almaya hakları yok.
 

Kazım AYTAŞ
26.06.2024 23:00:50
Tamamen keyfi bir karar.Eskiden devlet makamları "Resmi Hizmete Mahsus" tu,şimdi "Keyfi Hizmete Mahsus" oldu.Bir çok kurum maalesef il müdürlerinin keyfi kararları ile yönetiliyor.

  • Salı 27.2 ° / 20 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 27.8 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 27.5 ° / 17.5 ° Güneşli