Bahri Çolpan


Genel Müdürlük Yapın

Merhaba çok kıymetli okurlar, Siyasi partiler genel başkanları, bakanları, milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları, ilçe başkanları, mahalle başkanları ve delegeleri bir bütündür.


Genel Müdürlük Yapın

Merhaba çok kıymetli okurlar,

Siyasi partiler genel başkanları, bakanları, milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları, ilçe başkanları, mahalle başkanları ve delegeleri bir bütündür.

Seçimler ise, delegeden başlar ve genel başkana kadar sıralı bir şekilde gider. Siyasi partiler kanuna göre hepsi seçilmek zorundadır.

Tabi bu yukarıda yazdığım sistem eski yıllarda olurdu. Bir partiye il başkanı olmak için 5 yıl en az çalışman gerekirdi. Milletvekili olmak için 10 yıl çalışman gerekirdi.

Ak Parti’nin siyaset sahnesine çıkmasıyla birlikte, partilerin delege hariç tüm organları Ankara’dan atanmaya başlandı. Zamanla Ak Parti’nin uyguladığı sistemi CHP hariç tüm partiler uygulamaya başladı. Hatta CHP’de zaman zaman atamalarını Ankara’dan yaptığını söylesek yalan olmaz.

Bana göre genel ve yerel seçimler hariç, diğer seçimler neredeyse sona erdi. Kanun gereği göstermelik seçimin ötesine geçemiyor.

Siyasi partilerde hiçbir emeği olmayan insanlar akşam yatıyor, sabah kalkıyor, milletvekili oluyor, belediye başkanı oluyor  ve il-ilçe başkanı olarak uyanıyor.

Bu sistem kolay. Partinin istenmeyen adamların eline geçmemesi için iyi bir tedbir. Ancak siyasetin doğasına çokta uygun olmadığını söylesek doğru bir cümle kurmuş oluruz.

Eskiden bir partide delege olmak çok büyük bir itibardı. Şimdi hiç kimse delege bile olmak istemiyor veya haberi olmadan delege yazılabiliyor.

Bana göre bu doğru değil. Emek etmeyen insanları bir yerlere gelmesi doğru değil. Bir yemek bile emeksiz pişmiyor.Emek etmeyen ve Ankara’ya güvenen insanlarda kendisini seçen insanlara hizmet etmiyor.

Madem parti seçimleri kaldırmışken, partilerin adını da genel müdürlük olarak değiştirin ve  il ve ilçeleri de müdürlük yapın olsun gitsin. Çünkü siz il ve ilçelerde yapığınız başkanlık seçimlerini sadece göstermelik olarak yapıyorsunuz.  Halbu ki, eski sistem daha faydalı ve en azından siyaset yapan insanlar emek ederek bir yere geliyordu.Yeni sistemde genel başkanların dediği ne ise, o oluyor. Madem durum böyle, siyasi parti genel başkanlıklarının adını, siyasi parti genel müdürlüğü olarak değiştirin ve göstermelik seçim hiç yapmayın.

 

zafer
6.12.2019 10:50:31
hocam hemen hemen hergün bilgisayar interneten başak gazetesini okuyorum fakat haberle habere konan resimler bire bir örtüşmüyor haberin haricinde başka haber resmi konuldugunu görüyorum edidörünüz yokmu .

  • Salı 13.1 ° / 9.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 15.3 ° / 7.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu