Bahri Çolpan


Katil Koronavirüs

Katil Koronavirüs


Merhaba değerli okurlar,

Maalesef ki katil coronavirus tam bitti derken, geldi bizi de buldu. Yaklaşık 5 yıldan bu yana dünyayı etkisi altına alan, koronavirüs hastalığı dünya genelinde bazı devlet başkanlarının yaşamını kaybetmesine bile neden oldu. Daha geçtiğimiz günlerde dünyanın süper ülkesi ABD Başkanı Biden bile bu hastalığa yakalandı.

Yani ne kadar kaçarsan kaç, ne kadar korursan korun bana göre hepsi boş. Katil koronavirüs bir şekilde gelip seni buluyor.

Eskiden atalarımız bir çok savaşı, süngü ile iman zoruyla ve inançla kazanmıştır. Artık yeni Dünya düzeninde uçaklar gemiler bile neredeyse savaş için kullanılmıyor. İnsansız hava araçları uzun menzilli füzeler daha çok tercih ediliyor. Sebebi ise, insanlarımız ölmesin. Yer yüzünün en değerli canlısı insan oğludur.

Aslında koronavirüs son beş yılda belki de dünya genelinde 1 milyon insanın hayatını kaybetmesine sebep olmuştur. Yeni Dünya düzeninde artık göğüs göğüse ve çok şehitler vererek savaş yapılmıyor. Ya şehidin en az olacağı şekilde insansız hava araçlarıyla yapılıyor, ya da bir virüs üreterek dünya nüfusu azaltıla biliyor. Sanki bu koronavirüs de özellikle dünya nüfusunun azalmasına ayarlanmış bir şey gibi geliyor benim aklıma. Belki de ileri ki yıllarda dünya savaşları, ekonominin dışında, virüslerle yapılacak.Bu durumun ayak izleri olarak koronavirüsü gösterebiliriz.

İşte değerli dostlar biz de tam koronavirüs bitti derken bizi de bulu verdi.

Sizlere her gün koronavirüs sonuçlarını yazan bir gazeteci olarak, o kadar tedbir almamıza rağmen koronavirüs giderken bir de Bahri Çolpan’ı ziyaret edeyim diye düşünmüştür. Ama bu hastalık gerçekten çok basite alınmamalı. İki gün çok aşırı derecede sıkıntı çektik. Bir düşünün, bir evde ben hastayım, eşim hasta ve gelinim daha bir aylık bebesine süt veriyor oda hasta. Baba olmanın sorumluluğuyla birisi öksürse inanın ben kahroluyorum. Çünkü bu katil hastalık kimler alıp götürmedi ki, insan ister istemez etkileniyor. Belli bir süre sonra bizim karantinamız bitiyor rahatlatıyoruz bu illet hastalıktan kurtuluyoruz. Ama bu işin gerçekten şakası yok herkes çok dikkat etmeli. Kendi güvenliğini kendi alarak özellikle maske takmalı ve kalabalık ortamlara girmemelidir. Tabi bu satırları yazmak kolay, ama o hastalığın pençesine düşen az çok ne yaşadığımızı iyi bilir. Hastalığım boyunca beni arayan başta Osmaniye Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz beye, Milletvekilimiz Mücahit Durmuşoğlu beye, MHP Merkez İlçe Başkanı Fatih Özdokur beye, Sağlık Müdürümüz Dr Hasan Öznavruz beye, Dr. Mehmet Temel beye, Doktor Cuma Korkmaz beye, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı beye, sosyal medyadan iyi dileklerini ileten telefon eden ve geçmiş olsun dileklerini ileten tüm dostlarıma teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum.

 

  • Cuma 22.8 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.8 ° / 9.6 ° Güneşli