Dr. Alaiddin Koşar


Savaş Ve İnsanlık

Savaş Ve İnsanlık


Değerli okurlar, bildiğiniz üzere dün sabah saatlerinde Rusya’nın Ukrayna’yı bombalaması ile Rusya-Ukrayna savaşı başladı. Ancak bu savaş, Rusya-Ukrayna savaşı olarak kalır mı bilinmez. Savaşın nedenlerine, stratejik planlara, ekonomik yaptırımlara vs. değinip laf kalabalığı yapma niyetim yok. Tek temennim bu durumun bir an önce sonlanması. Zaten elimizden de başka bir şey gelmez…

Ancak benim değinmek istediğim nokta farklı. İnsanlık tarihi anatomik olarak Afrika’da yaklaşık 300.000 yıl önce ortaya çıktı. Mağarada yaşam, avcılık, toplayıcılık, yerleşik hayata geçilmesi, yazının icadı, kavimler göçü, imparatorluklar dönemi, coğrafi keşifler, sanayi devrimleri, aydınlanma çağı, , ulus devletlerin ortaya çıkışı, bilgi ve teknolojideki gelişmeler, küreselleşme vs vs…

Yukarıda saydığım o kadar gelişme, evrilme bir sabah saatinde suçsuz insanların üstünde bombalar patlaması için miydi? 300.000 yıllık insanlık tarihinde gelmeyi başardığımız nokta gerçekten de bu mu?

Biz çocukken üstümüzden uçak, helikopter geçtiğinde sevinip el sallardık. Lakin savaşın yaşandığı ülke çocukları uçak geçtiğinde aynı duygularda oluyor mu acaba???

Aslında yazıp, söylecek o kadar şey var ki ama nafile… En kısa gazete yazımı da burada sonlandırıyorum…

 

mustafa demir
16.03.2022 14:02:15
Putin sokak kabadayisi edasiyla NATOya ABye giremezsiniz diyerek isgal etti Ukraynayi. Tipki ABDnin nukleer silahi var diyerek Iraki isgali gibi. Gucu elinde bulunduranin zayifa hayat hakki tanimadigi bir dönemdeyiz. Yerelde de; Iktidar devlet imkanlarini-gucunu kullanarak muhalefet partilerine ve muhalif olan cemiyet-kurum-sirket-medya ayirmadan onlari ötekilestiriyor-terörist ilan ediyor-yargi eli ile cezalandiriyor.

  • Salı 28 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 31.3 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Perşembe 31.3 ° / 19 ° Güneşli