23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı

23

23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı

ANTALYA - Antalya'nın Kemer ilçesinde bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı.

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) ve Akdeniz Üniversitesi Sualtı Arkeolojisi Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen etkinliğin ilk gününde, Ayışığı Parkı'nda açılış seremonisi düzenlendi.

Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, buradaki konuşmasında, Kemer bölgesinin sürdürülebilir turizm anlamındaki en önemli aktivitelerinden birinin dalış olduğunu söyledi.

İlçede 20'ye yakın dalış noktası olduğunu belirten Solmaz, "Yılda yaklaşık 100 binin üzerinde insanın dalış yaptığı kanaatindeyim. Yani denizin altı ayrı bir dünya. Buraya gelen misafirlerimizin en azından bir kere suyun altını görmesini isterim. Organizasyonda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Sualtı Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hakan Öniz ise festivalin desteğiyle Kemer'i dünya arkeoloji ve sualtı arkeoloji sahnesine taşıdıklarını söyledi.

Festivalin bu konudaki tanıtıma katkı sağladığını vurgulayan Öniz, şöyle konuştu:
 

"Dünyada pek çok insan Antalya diye bir kent ve Kemer diye bir ilçe olduğunu öğrendi. Şu anda dünyada sualtı fotoğrafçıları, sualtı arkeologları Kemer'i sualtı fotoğrafçılığıyla, sualtı arkeolojisi sayesinde çok yakından biliyorlar. Bunu başardık. Festivalimize Mauritius'dan Cibuti'ye, Mozambik'ten Madagaskar'a ve Kenya'dan Portekiz'e kadar 14'ü Afrika, 3'ü Avrupa ülkesi olmak üzere 17 ülkeden kültür bakanlıkları uzmanları katılıyor. Uzmanlar şu an UNESCO adına ve Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) adına buradalar, eğitim alıyorlar ve devletlerarası bir eğitimdeler."

KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz da 23 yıldır düzenlenen organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Programa, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Gamze Almalı ve ilçe protokolünün yanı sıra, Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel, UNESCO Sualtı Arkeolojisi UniTwin bünyesindeki Mozambik, Cezayir, Fas, Senegal, Cabo Verde, Cibuti, Komorlar Birliği, Eritre, Kenya, Madagaskar ve Mauritius kültür bakanlıkları uzmanları ile Arjantin, Polonya, Fransa gibi ülkelerden akademisyenler katıldı.



Magazin 17.05.2024 13:09:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya Akra Caz Festivali'nin yedincisi Fazıl Say konseriyle sona erdi

2

Piyanist Fazıl Say 7. Antalya Akra Caz Festivali'nde sahne aldı

3

Kerem Görsev, 7. Antalya Akra Caz Festivali'nde sahne aldı

4

"Cazın prensesi" Aziza Mustafa Zadeh, Antalya'da sahne aldı

5

ATUDER'in 8. Altın Acil ödülleri sahiplerini buldu

6

7. Antalya Akra Caz Festivali başladı

7

16. Uluslararası Tiyatro Festivali yapıldı

8

Türk sinemasının usta isimleri "Tur Rehberi" filminde bir araya geldi

9

Dünyaca ünlü şarkıcı Ricky Martin Antalya'da konser verecek

10

Hatay'da Gençlik Festivali'nde şarkıcı Berkay konser verdi