AKTOB Başkanı Yağcı: "Sağlık odaklı seyahatler ön plana çıkacak"

AKTOB Başkanı Yağcı:

AKTOB Başkanı Yağcı: "Sağlık odaklı seyahatler ön plana çıkacak"

ANTALYA (AA) - Akdeniz Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi (AKTOB) Baskani Erkan Yagci, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginindan en çok etkilenen turizm ve seyahat endüstrisinin gelecegin gözde sektörü olmaya devam edecegini, bu dönemde saglik odakli seyahatlerin ön plana çikacagini bildirdi.

Yagci, yaptigi açiklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin tarihte bir ilk oldugunu, konuyu turizmdeki "Her sey dahil" sistemi odakli tartismanin dogru olmadigini vurguladi.

Salginin uluslararasi boyutunu, tüketici talep ve egilimleri temelinde degerlendirdiklerini belirten Yagci, sektörün tüm kesimleri ve paydaslarindan konuyla ilgili yorum ve katki beklediklerini aktardi.

Salginin seyahat endüstrisine olasi etkilerini degerlendiren Yagci, olayi günübirlik, sig tartismalarin ötesinde uluslararasi boyutu ve sektörün bütününü ele alan yaklasimla degerlendirmek gerektigini kaydetti.

Salginin uluslararasi alanda ekonomi, sosyal, sektörel ve diger birçok alanda degisikliklere neden olacaginin konusuldugunu aktaran Yagci, "2016'daki krizin ardindan iki iyi yil geçirdik. Ardindan bir de Thomas Cook krizi yasadik. Ancak su an içinde bulundugumuz kriz için dünyanin yasadigi en büyük salgin krizi diyebiliriz. Tüm dünyada hayat ve seyahatler durma noktasina geldi." ifadelerini kullandi.

- "Misafirlerimizin istekleri önceligimiz olacaktir"

Tarihi bir sürece taniklik ettiklerine isaret eden Yagci, salgindan en fazla etkilenen sektörlerin basinda seyahat ve turizm endüstrisinin geldigini vurguladi.

Virüs sonrasindaki yeni dönemle ilgili dünyada radikal degisimlerden söz edildigini hatirlatan Yagci, sunlari kaydetti:

"Insanlar mutlaka seyahat edecekler. Turizm ve seyahat endüstrisi gelecegin gözde sektörü olmaya devam edecektir. Bu geçici dönemde saglik odakli seyahatler ön plana çikacak. Biz de normallesme sürecinde is süreçlerimizde bu hassasiyetleri göz önüne alarak ne gerekiyorsa onu yapacagiz. Hayatin normallesmeye ve turizm faaliyetleri kademeli de olsa basladiginda elbette misafirlerimizin istekleri önceligimiz olacaktir. Süphesiz saglik odakli hassasiyetler olusacaktir. Bizler de is süreçlerimizde bunlara uygun, bu döneme özel, asgari planlamalari yapacagiz."



Politika 4.05.2020 15:47:10 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Mersin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı

2

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya, depremzede annelerle buluştu

3

Bakan yardımcıları Karaloğlu ve Serim, Katar Devlet Bakanı Al Khater ile Mersin'de görüştü

4

Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Kahramanmaraş'ta konuştu:

5

CHP İl Başkanı Tanburoğlu, seçim sonuçlarını değerlendirdi

6

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Hatay'da konuştu:

7

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Osmaniye'de konuştu:

8

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre, Antalya Valiliğini ziyaret etti

9

Adana'da CHP ilçe başkanının darbedilmesine tepki

10

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Antalya'da Kumluca Belediyesini ziyaret etti: