CHP Ekonomi Masası'nın Türkiye gezisi Mersin'den başladı

CHP Ekonomi Masası

CHP Ekonomi Masası'nın Türkiye gezisi Mersin'den başladı

MERSIN (AA) - Aralarinda genel baskan yardimcilari, milletvekilleri ve Parti Meclisi (PM) üyeleri bulunan CHP Ekonomi Masasi heyeti, Türkiye gezisine Mersin'den basladi.

"CHP Ekonomi Otobüsü" adi verilen üzeri giydirilmis otobüsle kente gelen Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, genel baskan yardimcilari Ahmet Akin, Fethi Açikel ve Veli Agbaba ile milletvekilleri Aykut Erdogdu, Özgür Karabat, Orhan Saribal, Çetin Osman Budak ve Mehmet Güzelmansur partilerinin Mersin Il Baskanligi'ni ziyaret etti.

Il Baskani Adil Aktay, Mersin Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer ve bazi partililer tarafindan karsilanan heyet, selamlama konusmalarinin ardindan basina kapali toplanti gerçeklestirdi.

Toplantinin ardindan Yenisehir Kültür Merkezi'nde is dünyasi ve sivil toplum kurulusu temsilcilerinin de katilimiyla panel düzenlendi.

- "Para ve maliyet politikalarimiz öngörülebilir olacak"

CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, paneldeki konusmasinda son yillarda Türk ekonomisinde olumsuz gelismeler yasandigini savundu. Öztrak, CHP olarak Türkiye'yi güçlendirecek bir ekonomi politikasi olusturmayi amaçladiklarini anlatti.

Para ve parayi düzenleyici kurumlara yönelik planladiklari çalismalar hakkinda bilgi veren Öztrak, sunlari kaydetti:

"Para ve maliyet politikalarimiz öngörülebilir olacak. Küresel sermayedeki risk istahinin ekonomik istikrarimizi tehdit etmemesini saglayacak makro ihtiyati tedbir çerçevesi, ekonomideki tüm unsurlarla birlikte seffaf bir sekilde olusturulacak. Türkiye'mizi içine düsürüldügü buhrandan çikarmak için önce güvene, ardindan yeni kurallara, kurumlara ve platformlara ihtiyaç var."

Hazine ve Maliye Bakanligi görevine Lütfi Elvan'in, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi (TCMB) Baskanligina da Naci Agbal'in getirildigini hatirlatan Öztrak, "Sayin Lütfi Elvan ve Naci Agbal geçmiste bürokraside beraber çalistigimiz son derece degerli insanlar. Kendilerine basarilar diliyorum." ifadesini kullandi.

Öztrak'in konusmasinin ardindan panel basina kapali devam etti.



Güncel 12.11.2020 14:48:28 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da iki motosiklet çarpıştı, 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

2

Burdur'da şarampole devrilen motosikletin sürücüsü öldü

3

Adana'da av tüfeğiyle 1 kişiyi öldüren, 1 kişiyi yaralayan zanlı tutuklandı

4

Yazılım şirketi kuran girişimci, yapay zeka destekli uygulamasıyla yurt dışına açıldı

5

Antalya'da silahlı saldırıda 2 kişi yaralandı

6

Side'de mitolojik ilham perisi Kalliope'nin betimlendiği mozaik zemin gün yüzüne çıkarıldı

7

Tarsus'ta "Buzağı Güzellik Yarışması" düzenlendi

8

Türk savunma sanayisindeki üstünlük "yapay zeka" ile artırılacak

9

Kumluca'da öğrenciler, gökyüzünü teleskopla inceledi

10

Antalya'da 25 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu düzenlendi