"Dijital benim işim" Dijital Pazarlama Kampanya Yarışması'nda kazananlar belli oldu

"Dijital benim işim" Dijital Pazarlama Kampanya Yarışması'nda kazananlar belli oldu

İSTANBUL - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Vodafone Vakfı'nın hayata geçirdiği "Dijital Benim İşim" projesi kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Dijital Pazarlama Kampanya Yarışması'nda sonuçlar açıklandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, toplam 73 başvurunun alındığı yarışmada 38 yarışmacı 1 ay boyunca kendi işletmelerinin veya seçtikleri bir işletmenin sosyal medya hesaplarını yönetti.

Yarışmada, Antalya Manavgat Halk Eğitimi Merkezi'nden Mine Kılıçlı, bitkisel örücülük ile çevre dostu ürünler üretip paylaştığı "minekiliclihandmade" adlı Instagram hesabının yönetimiyle birinci oldu.

İstanbul Bostancı Halk Eğitimi Merkezi'nden Mine Batı, kendi yaptığı çini ürünlerini pazarladığı "art_byminee" adlı Instagram hesabıyla ikincilik, Bursa Orhangazi Halk Eğitimi Merkezi'nden Kevser Dal ise amigurumi ürünlerinin yer aldığı "kevser_dall" hesabıyla üçüncülük ödülünü almaya hak kazandı.

Diğer yandan, Van Çaldıran Halk Eğitimi Merkezi'nden Safiye Kurt "safiyenin.renkli.dunyası" ve Antalya Çamlıbel Halk Eğitimi Merkezi'nden Meryem Şahan Kılıç da "ceyizim_sanduka" adlı Instagram hesaplarıyla Jüri Özel Ödülü'nü aldı.

Yarışmada ilk üçe girenlere işlerini büyütmeleri için toplam 32 bin 500 liralık sermaye sağlanırken, Jüri Özel Ödülü sahiplerine de toplam 6 bin lira değerinde teknoloji hediye çeki verildi.

- "Projemizden yararlanan kadınlar önemli bir avantaja sahip oluyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, eğitim ve öğretimi hayat boyu devam edecek şekilde yaygınlaştırmak amacıyla çalıştıklarını belirtti.

Buradan hareketle, toplumda becerileri, eğitim düzeyleri, kültürleri çok farklı olan ancak bununla birlikte kendilerini geliştirmeyi ortak gaye edinen herkesi yaşam boyu eğitimle desteklemek için faaliyetlerine devam ettiklerini anlatan Mete, şunları kaydetti:

"Dijital Benim İşim' projesi de bu amaçla gerçekleştirdiğimiz, teknolojiye erişimde dezavantajlı bir grup olan kadınların dijital alanda güçlendirilmesini hedefleyen bir projemizdir. Bu yıl üçüncü dönemi tamamlanacak olan ve 2020 Aralık'tan bu yana devam eden proje eğitimlerimizle bugüne kadar on binlerce kadına eğitim vermenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Ayrıca, proje kapsamında düzenlenen Dijital Pazarlama Kampanya Yarışması ile kadın kursiyerlere eğitimlerde edindikleri bilgileri hayata geçirmeleri için olanak sağlıyoruz. Eğitimlerin uygulamaya dönüştüğü bu yarışmaya katılan tüm kursiyerlerimizi, ödül alan yarışmacılarımızı ve eğiticilerimizi tebrik eder, hayat boyu öğrenen bir Türkiye için çalışmalarımızın devam edeceğini belirtmek isteriz."

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel de Vodafone Vakfı olarak, yaptıkları her işin bir amaca hizmet etmesi gerektiğine inandıklarının altını çizdi.

"Dijital Benim İşim" projesi ile kadınların dijital yetkinliklerini geliştirerek onları ekonomik hayata dahil etmeyi hedeflediklerini anlatan Süel, "Projemizden yararlanan kadınlar, dijital dünyaya adaptasyon ve istihdama katılım konularında aldıkları eğitimler sayesinde önemli bir avantaja sahip oluyor. Proje kapsamında verdiğimiz 44 saatlik 'Dijital Pazarlama' eğitimini tamamlayan kadın kursiyerler arasında Dijital Pazarlama Kampanya Yarışması düzenledik." ifadelerini kullandı.

Yarışmaya toplam 73 başvuru olduğunu aktaran Süel, şu bilgileri paylaştı:

"Ön değerlendirme sonucu 38 kişi kampanya sürecine katılmaya hak kazandı. Yarışmacılarımız kendi işletmelerinin veya seçtikleri bir işletmenin sosyal medya hesaplarını 1 ay boyunca yönetti. Bu çalışmalar jüri oturumunda değerlendirildi ve kazananlar belli oldu. Yarışmacılarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Vodafone Vakfı olarak, kadınların hayatını dijital teknolojilerin sunduğu imkanlarla kolaylaştırmaya devam edeceğiz."



Ekonomi 28.04.2024 14:04:09 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Adem Kurt, üreticileri ziyaret etti

2

Oxford University Press, ölçme ve değerlendirme sınavlarına bir yenisini ekledi

3

Akdenizli kimyevi madde ihracatçılarından nisanda 487 milyon 848 bin dolarlık ihracat

4

Beta Enerji'den ihracatını yüzde 40'lara yakın artırma hedefi

5

Doğu Akdeniz'deki balıkçılar, balon balığı destek ödemelerinin artmasından memnun

6

Adana'da sezonun ilk karpuz hasadı yapıldı

7

Türkiye nisanda 211 milyon 494 bin dolarlık yaş meyve sebze ihraç etti

8

Çukurova Üniversitesi tescillenen patenti ticarileştirildi

9

"Seabourn Quest" kruvaziyeriyle Antalya'ya 450 yolcu geldi

10

Mersin'de yetiştirilen kiraz tezgahtaki yerini aldı