İşitme ve konuşma engelli böbrek hastası ressam hayata çizerek gülümsüyor

İşitme ve konuşma engelli böbrek hastası ressam hayata çizerek gülümsüyor

İşitme ve konuşma engelli böbrek hastası ressam hayata çizerek gülümsüyor

ANTALYA (AA) - TAHSIN KÜÇÜKKARACA - Antalya'da isitme ve konusma engelli böbrek hastasi Savas Öztürk, diyaliz tedavisinin ardindan solugu aldigi atölyesinde yaptigi resimlerle hayata gülümsüyor.

Bilge (64) ile Bülend Öztürk (66) çifti, 1985'te Savas ve Baris adini verdikleri ikiz bebeklerinin dünyaya gelmesiyle büyük mutluluk yasadi.

Baris'in dogumdan 3 hafta sonra hayatini kaybetmesiyle büyük üzüntü yasayan Öztürk çifti, kisa bir süre sonra da Savas'in böbrek hastasi oldugunu ögrenmeleriyle ikinci bir üzüntü yasadi.

Tedavisi devam eden Savas, bir süre sonra duyma ve konusma yetisini kaybetti. Uygulanan ilaç tedavisine yanit vermeyen Savas, 2003'ten itibaren haftanin 3 günü diyaliz tedavisi görmeye basladi.

Yasadiklarindan dolayi isaret diliyle anlastiklari ogullarinin çok yiprandigini gören Öztürk çiftti, ressam akrabalari Berrin Ilhan'dan yardim istedi.

Ilhan, kuzeniyle yakindan ilgilenmeye basladi. Sadece psikolojik destek olsun düsüncesiyle egitim almaya baslayan Savas, azmi ve kararliligiyla çizdigi resimlerle herkesi sasirtti.

Yaklasik 3 yil süren egitiminin ardindan Savas'a ait küçük bir atölye açildi.

Günün 4 saatini diyaliz makinesine bagli geçiren, ardindan solugu atölyede alan Savas, resimlerini sosyal medyadan satisa sunuyor.

Sempatik ve neseli hareketleriyle herkesi mutlu eden Savas, böbrek hastalarina da azmi ve kararliligiyla moral oluyor.

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi farkindalik çalismalariyla dikkati çeken Savas, çizdigi resimlerle insanlarin daha duyarli ve tedbirli olmasi gerektigi mesajini veriyor.

Savas, genelde gündeme iliskin konulari resmetmeyi seviyor.

- Resim sevgisi hayata bagladi

Anne Bilge Öztürk, AA muhabirine, hastanede geçen bir ömürleri olsa da tüm olumsuzluklara ragmen hayata hep gülümseyerek bakmayi bildiklerini söyledi.

Hayatlarinin Savas üzerine kurulu oldugunu aktaran Öztürk, resim egitimiyle oglunun hayatinin tamamen degistigini dile getirdi.

Öztürk, bir seyler ürettigini gören oglunun hem kendisini hem de çevresini çok mutlu ettigini belirterek, "Oglumun yeniden gülmeye baslamasiyla yasadigim tüm sikintilari bir anda unuttum. Savas'in resim askina kayitsiz kalamazdik ve ona bir atölye kurduk. Bugüne kadar 200'ün üstünde tablo yapti." ifadesini kullandi.

Berrin Ilhan da Savas'in görsel algisinin çok yüksek oldugunu vurgulayarak, "Ayni zamanda müthis bir yetenek. Yaptigi soyut resimlerde renk uyumu mükemmel. Üstelik yaptigi resimler internet üzerinden dünyanin her yerinden alici buluyor." dedi.













Yurt Dünya 9.10.2020 11:53:35 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da güvenlik toplantısı yapıldı

2

Adana'da sulama kanalında boğulan çocuğun cenazesi defnedildi

3

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile OPET arasında "Sillyon Antik Kenti Sponsorluk Protokolü" imzalandı

4

Antalya'da temsili askerlik yapacak engelliler uğurlandı

5

Silifke'de hükümlüler ormancılık faaliyetlerinde görev alacak

6

İskenderun'da özel gereksinimli bireylerin haklarıyla ilgili seminer düzenlendi

7

Belen'de hükümet konağının temeli atıldı

8

Kahramanmaraş'ta "Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı

9

Belen'de Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi

10

Mersin'de kıyafeti traktör şaftına dolanan kız çocuğu hayatını kaybetti