Yeni Mesaj; Milli Şahlanış

Yeni Mesaj; Milli Şahlanış

Önceki yazımızda Cumhuriyetimizin ilk On yılı ile Son On yılını karşılaştırmayı öneren bir yazı yazmaya çalışmıştık. Yazıp ta işin kolayına kaçıp hemen 10.yıl marşının sözlerini yazımıza eklemiştik.Atatürkçüyüz, Ulusalcıyız, Cumhuriyetçiyiz, Milliyetçiyiz diyenlerin İstiklal Marşından sonra en çok dinledikleri marş 10. yıl marşı diyebiliriz. Neden? İlk on yıl bize yeter mi dediler, acaba? İyi ama onlar bilmezler mi ki ?Yeter demek gerilemek demektir!? Günümüzün vaziyeti coğrafyasına bakacak olursak onlar yeter demenin gerilemek anlamına geldiğini bilmiyorlarmış! Pekâlâ, ne yapmak lazımdır ki Türk Milleti bu gerilemeden kurtulabilsin? Hani diyorlar ya uyanabilsin! 1970?li yıllarda ?Yeniden Milli Mücadele Hareketi? vardı. O hareketin dergisinin ilk sayısı ?Ey Milletim Uyan? diye çıkmıştı.1970?li yılların ?Ülkücü Hareketi ise?? diye yazmaya devam etsem, şimdi bana hikâye/masal olmuş hareketleri geç hocam diyecekmişsiniz gibi geliyor. En iyisi hemen günümüze gelelim.Günümüzde ise en dikkat çekici hareket ?Bağımsız Türkiye Hareketi? diyebiliriz. Yanlış anlamayın ne İşçi Partisi, ne de Türkiye Gençlik Birliği (TGB) veya Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) kaynaklı bir hareketi kast ediyoruz.Sizi merakta bırakmayalım. Geçen 16 ve 23 Şubat 2013 tarihlerinde Meltem, Mesaj, Köy, Kanal 34, Kadırga, Kanal 99 gibi Televizyon kanallarında bir hareketten haberdar olduk.Yeni Mesaj Gazetesinin düzenlediği ?Milli Kahramanlarımız? programından bahsediyoruz.Milli kahramanlarımızı anma programının Konya oturumuna maalesef katılamadık. Nasıl olsa Konya Mahalli basını gerekli önemi verir diye düşündük. Bakınız kırka yakın akademisyenin sunum yaptığı oturumdan hiç bahsedilmedi desem yanlış olmaz! Hem de konu ?Milli kahramanlarımız ve Konya? olmasına rağmen! Yinede bir açık kapı bırakalım. Belki de gözümüzden kaçmıştır. Bazı refiklerimiz (!) haber yapmış olabilirler.

Ülke meselelerine milli zaviyeden bakan cesur akademisyenleri izlemek insana müthiş umut veriyor. Bütün konuşmacılar ?ancak cesareti olanın umudu olur? anlayışındaydılar. Hiç lafı eğip bükmeden konuşuyorlardı. Mesela bir konuşmacı (Sani Ak) Milli Şair Ziya Gökalp?ten alıntı yapıyordu;

         "Karacık" dağından, "Kıpçak" çölünden

Gelen atalarım gibi Türk`üm ben.

Bana yol gösteren benden olmalı,

         Olamaz Türk`e baş, Türk`üm demeyen,

Bu sözleri duyunca insan ister istemez, ne oluyor diye düşünüyor. Hayırdır inşallah demeden son konuşmacı kürsüye geliyor.

Başlıyor ?Türk Milletinden, Atatürk?ten, Dinler arası diyalogdan, Milli Ekonomi Modelinden, Milli Birlik ve Beraberlikten..? bahsediyor.?

Bolu, Kahramanmaraş, Gaziantep, Konya, Bursa gibi şehirlerimizde gerçekleştirilen bu programlar diğer şehirlerimizde de devam edecekmiş.

Türk insanının umudunu artıran ?Milli Kahramanlarımızı Anma? toplantılarını hararetle takip edelim.

Bizzat katılamasak bile sonuçları Genel Basın Yayın Kuruluşlarında görebiliriz. Aslında internet ne güne duruyor, değil mi? O halde hemen internetten ?Milli Kahramanlarımızı anma?  programlarını izleyelim.

İnşallah bu programlar Milli Şahlanışa/Uyanışa vesile olur



Güncel 25.10.2016 05:54:08 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi