Rusların vazgeçilmez "yazlık evleri Antalya" misafirlerini bekliyor

Rusların vazgeçilmez

Rusların vazgeçilmez "yazlık evleri Antalya" misafirlerini bekliyor

ANTALYA (AA) - HATICE ÖZDEMIR TOSUN - Antalya'da yasayan yerlesik Ruslar, uçuslarin baslamasiyla ülkelerinden çok sayida kisinin tatil için yine Türkiye'ye gelecegini düsünüyor.

Agirladigi turist bakimindan "turizmin baskenti" olarak nitelendirilen Antalya'ya gelen turistlerin yüzde 35'ini Ruslar olusturuyor. Son üç yilda büyük artisin yasandigi; geçen yil 5 milyon 582 bin 763 Rus misafirin geldigi turizm kenti, deniz, kum ve günes tatilinin yani sira doga ve kültür özellikleriyle de öne çikiyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle uluslararasi uçuslarin durdurulmasi, Türkiye'de yasayan Ruslar ile ülkelerindeki sevdikleri, akrabalari ve arkadaslari arasindaki özlemi büyüttü.

Iki ülke arasinda uçuslarin yeniden baslamasi için atilan adimlar, Antalya'daki yerlesik Ruslari sevindirdi.

- "Ruslar valizlerini hazirladi, bekliyor"

Rus Sanat ve Kültür Dernegi Baskani Irina Balci, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Türkiye'nin ve özellikle Antalya'nin Ruslar için önemli turizm destinasyonlarindan biri oldugunu söyledi.

Kovid-19 nedeniyle Ruslarin Antalya'ya hasret kaldigini aktaran Balci, Rus turistlerin kente gelmek için sabirsizlandigini dile getirdi.

Geçen yillara göre daha fazla Rus turistin Antalya'ya gelmesini beklerken salginin ortaya çiktigini anlatan Balci, "Su anda uçuslarin baslayacagi yönünde açiklamalar yapiliyor. Ruslar, valizlerini hazirladi, bekliyor. Bizler Türkiye'ye ve Antalya'ya çok alistik, Antalya'yi yazlik ev olarak görüyoruz. Rusya'da herkes böyle düsünüyor." ifadelerini kullandi.

Ruslarin Antalya'yi çok sevdigini, bir Rus'un yilda birden fazla kez Antalya'ya geldigini vurgulayan Balci, kentte verilen hizmetin kaliteli, fiyat açisindan da uygun oldugunu kaydetti.

- "Antalya çok çesitli turizm imkani sunuyor"

Balci, çok sayida Rusun tatil için rezervasyonlarini yaptirmaya basladigini belirterek söyle devam etti:

"Antalya, tatilcilere alternatif turizm seçenekleri sunuyor. Kentte sadece deniz, kum ve günes bulunmuyor. Antalya sadece 5 yildizli otellerden ibaret degil. Burada kültür, spor, inanç turizmi var. Tatil yaparken sadece denize girip güneslenmiyoruz. Spor yapiyor, Likya yollarinda yürüyoruz. Demre'de bizim için çok önemli olan Aziz Nikolas Kilisi var. Inanç turizmi için çok önemli. Antalya bizlere çok çesitli turizm imkani sunuyor. Ruslar her geldiginde yeni bir sey kesfediyor."

Kovid-19 konusunda da Antalya'nin güvenli bir kent oldugunu ifade eden Balci, vaka sayisinin az oldugunu, belirlenen kurallara uyuldugunu vurguladi.

Balci, saglikli ve güvenli tatil için Antalya'nin çok uygun oldugunu söyledi.

- "Türkiye'ye gelmek için sabirsizlaniyorlar"

Iki yildir Antalya'da yasayan yerlesik Rus Anton Orlov da Rusya'da çok fazla kisinin Türkiye'ye gelmek istedigini aktardi.

Görüstükleri arkadaslarinin uçuslarin baslamasini merakla bekledigini anlatan Orlov, "Antalya, tatil için ideal bir kent. Konforlu bir tatil sunuyor. Deniz, hava her sey çok güzel." dedi.

Antalya'nin kültür ve eglenceli spor alanlari açisindan da zengin olduguna dikkati çeken Orlov, "Burada sadece otele kapanmiyoruz. Tarihi ve kültür turizmi açisindan çok zengin bir kent. Her gün yeni bir sey ögreniyoruz. Ayrica macera tutkunlari için de ideal bir kent. Rafting rotasini kesfettik, iki yildir da burada rafting yapiyoruz." diye konustu.

Yerlesik Rus Ivan Vinogradov ise Antalya'ya, yerlesmeden önce tatil için geldigini kaydetti. Türkiye'nin essiz doga güzelligine, zengin kültür ve mutfaga sahip oldugunu belirten Vinogradov, Rusya'daki arkadaslarinin da Türkiye'ye gelmek için sabirsizlandigini bildirdi.

Lena Vinogradov da Türkiye'yi ve özellikle Antalya'yi çok sevdigini söyledi.

Kovid-19 nedeniyle Rusya'dan çok sayida arkadasinin Türkiye'ye gelemedigini belirten Vinogradov, "Ruslar için Türkiye çok güzel ve özel bir ülke. Buraya gelmek için hazir olarak bekliyorlar. Uçuslarin baslayacagi tarih açiklanir açiklanmaz, havalimanlarina kosacaklar." dedi.

Vinogradov, verilen hizmetlerin hem kaliteli hem de çok çesitli oldugunu ifade etti.

Türk insaninin misafirperver oldugunu vurgulayan Vinogradov, insanlarin ayni dili konusmasa da anlayisli ve saygili sekilde iliskilerini sürdürdüklerini belirtti.




Yurt Dünya 21.07.2020 11:44:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da Engelliler Haftası dolayısıyla çini boyama etkinliği düzenlendi

2

Erzin'de Gençlik Haftası bisiklet turuyla kutlandı

3

Adana'da şarampole devrilen otomobildeki 2 kişi yaralandı

4

Adana'da 2 otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı

5

Aladağ'da Anneler Günü konseri düzenlendi

6

Hatay'da 3 kardeş, depremde ölen anne ve babasının mezarını ziyaret etti

7

Ülkem Okuyor Derneğinin Hatay'da yaptırdığı ev, depremzede aileye verildi

8

Serik'te devrilen motosikletteki 2 kişi yaralandı

9

Mersin'de engelli gençler 1 günlüğüne askerlik heyecanı yaşadı

10

Alanya'da baraj gölünde kaybolan yabancı uyruklunun cesedi bulundu