Sultan Alparslan’ın diyarı Muş’ta turizm şahlandı

Sultan Alparslan’ın diyarı Muş’ta turizm şahlandı

Sultan Alparslan’ın diyarı Muş’ta turizm şahlandı

Muş Valiliği tarafından hayata geçirilen "Murat Nehri Çevresi Tematik Rekreasyon Alanı ve Peyzaj" projesi ile turizmin canlanması ve vatandaşların kaliteli zaman geçirebilmeleri için yapılan alanı 1 yılda 1 milyon kişi ziyaret etti.
Muş’ta devlet yatırımlarının artırılmasıyla kentin değişirken ekonomide gelişti. Merkeze 13 kilometre uzaklıktaki Selçuklu mimarisi ile ayakta duran Murat Köprüsü, macera parkurları, yürüyüş yolları, seyir terası, iskele inşası ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Tarihi Murat Köprüsü çevresinde yapılan çalışmalar, kentin turizminin gelişmesine katkı sağladı. Geçtiğimiz ramazan bayramında yaklaşık 40 bin ziyaretçi ağırlayan tarihi murat nehri köprüsü Yeni görünümüyle görsel şölen sunuyor. Yeni görünümüyle görsel şölen sunan peyzaj alanıyla ilgili açıklamalarda bulunan Muş Valisi İlker Gündüzöz, yıllık ziyaretçi sayısının 1 milyonu aştığını belirterek, “Bu projeye başlarken bazı çatlak sesler çıktı. Ancak bacasız sanayi olan turizmi es geçmek mümkün değildi. Dolayısıyla bu bir vizyon meselesiydi. Cumhurbaşkanımızın verdiği imkan ve vizyon ile bizler tarihi murat köprüsü etrafında 888 bin metre kare alanına sahip mesire alanı yaptık. Türkiye’nin en büyük rekreasyon alanlarından biridir. Onun dışında Avrupa’nın en büyük 20’nci rekreasyon alanı yaptık. İçerisinde kafeteryalar, hayvanat bahçesi, su sporları alanı, yürüyüş yolları ve çocuk oyun alanları var. Tarihi köprünün yakınında zıplayın önünde tahta köprü inşa ettik” dedi.

“Tarihi Murat Köprüsü yılda 1 milyon ziyaretçi ağırladı”
Vali Gündüzöz, alanın yılda ortalama 1 milyon ziyaretçi aldığını ifade ederek, “3 günlük bayram tatilinde 30 bin ziyaretçi aldık. Yeni verilerde aldık. Hafta içi olmasına rağmen şuanda günlük 2 bin kişi ziyaret ediyor. Tüm bunları hesap edince hafta içi günde 2 bin hafta sonu ise ortalama 10 bin kişi ziyaret ediyor. Aylık ortalamamız 80 bin kişi. Yıllık ziyaretçi hareketi 1 milyonu aşıyor. Bu hareketlilik tüm esnafa yansıyor. Bu alan Muş’un ekonomisine doğrudan katkı sağlıyor. Bu alanda doğu Anadolu’da olmayan bir hayvanat bahçemiz var. Bu kadar genç nüfusun olduğu ilimizde bu alanın olması ayrı bir sosyal faydadır. Murat köprüsü etrafındaki tematik alanının turizmin gelişmesinde bir armada pozisyonunu üstlenecek” ifadelerini kullandı.


Güncel 28.04.2023 21:28:33 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta şehit polisin oğlu ile kızına sürpriz doğum günü kutlaması

2

Kahramanmaraş'ta lise öğrencileri de havacılık ve savunma sanayine dahil edildi

3

Antalya'da toptancı halinde çıkan yangında, 4 ardiye kullanılamaz hale geldi

4

Maviyemişin "kültür elçisi" profesör, 24 yılda üretimi şehir şehir yaydı

5

Kahramanmaraş'ta sabun imalathanesinde çıkan yangın söndürüldü

6

Huawei Radyolink Endüstri Forumu'nda 5.5G'nin temelleri müzakere edildi

7

Mersin'de iki meslek liseli, enkazda titreşim algılayan taşınabilir cihaz tasarladı

8

Adana'da boğazına yabancı cisim kaçan öğrenciyi öğretmeni kurtardı

9

Adana'da silahla yanlışlıkla vurduğu kadını öldürdüğü öne sürülen zanlı yakalandı

10

Adana'da iki motosiklet çarpıştı, 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı