TEB ve İGE'den kadın ihracatçıya özel destek

TEB ve İGE

TEB ve İGE'den kadın ihracatçıya özel destek

İSTANBUL - Türk Ekonomi Bankası (TEB), İhracatı Geliştirme AŞ (İGE) ile işbirliği kapsamında finansman ihtiyacı olan ihracatçı kadın girişimcilere İGE kefalet desteğiyle 250 milyon TL finansman sağlayacak.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, TEB, ihracatçı kadın girişimcilere finansman desteği sağlamak üzere İGE ile yeni bir işbirliğine imza attı. Buna göre, ilave kredi için teminat ihtiyacı olan ihracatçı kadın girişimciler, "İGE-TEB İhracatta Kadını Destekleme Paketi" kapsamında yüzde 80 İGE kefalet desteğiyle kredi imkanından faydalanabilecek.

İşbirliği kapsamında ihracatçı kadın girişimcilere 250 milyon TL finansman sağlanacak.

TEB ile İGE arasında düzenlenen imza töreni, TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, TEB KOBİ Kredileri Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan Arıdaşır, İGE Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Akdeniz, TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Gökhan Cengiz ve İGE Finans, İş Geliştirme ve İK Genel Müdür Yardımcısı Fatih Tuğrul Topaç'ın katılımıyla gerçekleşti.

- İhracatçılarımızın finansmana erişimini kolaylaştırmayı hedefliyoruz"

Açıklamada törendeki konuşmasına yer verilen Mendi, ihracatçı firmaların TEB ve ülke ekonomisi için stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Protokol kapsamında, kadın ortaklığında kurulan ve faaliyetlerini sürdüren ihracatçı müşterilerimiz yüzde 80 İGE kefalet desteğiyle kredi imkanına ulaşacak. İGE kefaletiyle verilecek kredi imkanı ile ihracatçılarımızın finansmana erişimini kolaylaştırmayı ve iş hacimlerini büyütmeyi hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadın iş gücünün ekonomiye dahil edilmesinin öneminin her geçen gün arttığını belirten Mendi, şunları kaydetti:

"TEB olarak, kadın işletme sahiplerine destek sağlamak ve ekonomideki potansiyellerini ortaya çıkarmak amacıyla sektörde bir ilke imza atarak 2015'te başlattığımız Kadın Bankacılığı ile bu alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadınların iş dünyasındaki varlığını güçlendirmeye ve ekonomiye daha fazla dahil olmalarına yönelik çalışırken, iş hayatında karşılaştıkları zorlukları aşmalarına destek olmak için de çok yönlü ürün ve hizmetler sunuyoruz. Kadın girişimci ve patronların finansmana erişimini kolaylaştırmak için çeşitli kaynaklarla kredi çözümleri sunuyoruz. İGE ile gerçekleştirdiğimiz kredi anlaşmasıyla bu desteğimizin kapsamını daha da genişletiyoruz. İGE'nin yüzde 80 kefalet desteğiyle ihracatçı kadın girişimcilerimize uygun faiz oranlarıyla 24 ay taksitli ticari kredi imkanı sunacağız."

İGE Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Akdeniz de İGE olarak güçlü öz kaynakları sayesinde verdikleri kefaletlerle, bankaların ihracata daha fazla kaynak aktarmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

İGE- TEB İhracatta Kadını Destekleme Paketi ile ihracatçı kadınların finansmana erişimini kolaylaştırma yolunda attıkları kararlı adımlara bir yenisini eklediklerini kaydeden Akdeniz, "TEB ile yaptığımız bu anlamlı işbirliğini, ihracatın finansmanındaki öncü rolümüzün önemli bir göstergesi olarak görüyoruz. İhracat yapan kadınlarımızın ülke kalkınması ve ekonomiye sağladıkları katkının önümüzdeki dönemde artarak devam edeceğine inanıyoruz. İGE olarak uygulamaya geçireceğimiz ürün ve hizmetlerle ihracatçı kadınlarımızı desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.





Ekonomi 14.05.2024 15:04:07 0

İlginizi Çekebilir

1

Hobi amaçlı kurduğu çiftlikte yetiştirdiği Pekin ördeğiyle ihracat hedefliyor

2

Kurbanın derisini korursak 15 milyar lira cebimizde kalacak

3

Bosch Rexroth, Türkiye'deki Certified Excellence partnerleriyle Antalya'da buluştu

4

Papara yeni yatırım ürününü Money 20/20 Europe etkinliğinde duyurdu

5

Arçelik'ten konutlarda yeşil enerji atılımı

6

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Şahin'den gül suyunda sentetik uyarısı

7

Akkuyu NGS çalışanları Çevre Haftası'nda "Akkuyu NGS temiz" projesine katıldı

8

Adana karpuzuna aşırı sıcağa karşı "güneş koruyucu"lu önlem

9

Aksa Doğalgaz, Dünya Çevre Günü'nü "Doğamızda Var" diyerek çalışanları ve çocuklarıyla kutladı

10

Mastercard deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor