Türkiye'nin yerli silah ve teçhizatları dünyaca ünlü bilgisayar oyununda yer buldu

Türkiye

Türkiye'nin yerli silah ve teçhizatları dünyaca ünlü bilgisayar oyununda yer buldu

ADANA (AA) - MUZAFFER ÇAGLIYANER - Dünyanin en çok oynanan FPS online oyunlarindan birine Turkish Mod Team üyelerince gelistirilen yamayla Bayraktar IHA ve SIHA, Anka, Kobra, Akrep, Kirpi, Atak helikopteri ve Altay tanki gibi yerli üretim araç, mühimmat ve silahlar dahil edildi.

Dünyada en fazla oynanan online FPS oyunlarindan olan Arma 3 için eklenti yama yapan Turkish Mod Team ekibi, daha önce Türk askeri ya da polisi olma firsati sunduklari kullanicilar için bir yili askin süredir yeni bir çalisma baslatti.

Türk Silahli Kuvvetlerinden (TSK) personel ile yeni bir yama tasarlayan ekip, yerli üretim Bayraktar IHA ve Siha ile Anka, Kobra, Kirpi, Atak helikopteri, Altay tanki gibi araç, mühimmat ve silahlari da oyuna ekledi.

Oyunda Türk askeri ya da polisini seçen kullanicilar hem teçhizat, silah ve araçlari kullanma imkani buluyor hem de TSK'nin gerçeklestirdigi Firat Kalkani, Zeytin Dali, Baris Pinari ile Libya harekat bölgelerinde savasiyor.

Turkish Mod Team ekibinin kurucu üyelerinden Mehmet Tozlu, AA muhabirine, Turkish Mod Team'in simülasyon oyunlarina eklenti yapan ve bunlari Türk oyun camiasina sunan bagimsiz bir mod grubu oldugunu söyledi.

Grubun kisitli imkanlarina ragmen askeri simülasyon oyunlarina TSK eklentisi yapmayi basardigini dile getiren Tozlu, "Amacimiz sanal dünyada ordumuzun tanitilmasi ve özellikle genç Türk oyuncularin TSK'ye ilgilerinin artmasini saglamak." dedi.

Yeni gelistirdikleri yama için aylardir ugrastiklarini ve çalismayi kisa süre önce piyasaya sunduklarini vurgulayan Tozlu, "Bu yamamizda su an TSK envanterinde bulunan askeri kiyafet, teçhizat, silah, mühimmat ve araçlarin hemen hepsini kullanabiliyorsunuz. Eklentimiz ile oyuncular oyun içerisinde zirhli birlik harekati, uçar birlik harekati, yaya-motorlu intikal, topçu destegi ve sizma operasyonlarinin hepsini Türk Silahli Kuvvetleri envanterinde bulunan araç, silah ve ekipmanlar ile yapabilmektedir." diye konustu.

Tozlu, Turkish Mod Team olarak geçen sene gerçeklestirilen IDEF 2019 14. Uluslararasi Savunma Sanayii Fuari'na katilma sansi bulduklarina deginerek, yamaya insanlarin büyük ilgi gösterdigini ve ekip olarak Türkiye'yi dünyaya tanitmak için çalismalarina devam edeceklerini sözlerine ekledi.



Yurt Dünya 11.07.2020 11:25:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da şarampole devrilen otomobildeki 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

2

Adana'da nehirde kaybolan gencin cesedine ulaşıldı

3

Hatay'da tırın çarptığı kişi yaşamını yitirdi

4

Antalya'nın iç sularında kaçak balık avına dronlu takip

5

Yolcu gemisi "L'austral" Alanya Limanı'na demirledi

6

Adana'da kavgada iki kişi yaralandı

7

Adana, Hatay ve Mersin'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerle kutlandı

8

Burdur'da amatör futbol maçında arbede çıktı

9

Antalya'da Karacaören şenlikleri kapsamında motosiklet yarışları düzenlendi

10

Alanya'da otel lojmanında çıkan yangında 9 kişi dumandan etkilendi