Vali Dr. Yılmaz'ın turizm haftası mesajı

Vali Dr. Yılmaz

Ülkelerin kalkınmasında önemli bir görev üstlenen, özellikle gelişmekte olan ülkelere olumlu katkılar sağlayan bir olgu olan “turizm”, kültürlerarası ilişkilerin geliştirilmesinde de büyük önem arz eden bir sektör hâline gelmiştir.

Turizm; farklı dil, din, ırk ve kültüre sahip insanların birbirlerini daha yakından tanıma şansı yakalamasına imkân sağlayarak, ülkelerin ekonomik kalkınmasından, yeni iş alanları oluşturulmasına, istihdam kapasitesinin arttırılmasından, ülkeler arası hareketliliğin artmasına, ulaşım imkânlarının geliştirilmesinden, yöresel ürünlerimizin ve mutfağımızın dünya pazarında tanıtılmasına kadar birçok alanda önemli bir görev üstlenerek, bacasız sanayi niteliği taşımaktadır.

Köklü tarihi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapan, Kaleler Şehri ve Şehitler Diyarı olan Osmaniye’mizde turizmin dört mevsime yayılması, çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Bizler de ilimizde kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere hep birlikte iş birliği ve güç birliğiyle çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürmekteyiz.

Kıymetli Hemşehrilerim;

Biliyoruz ki üç yanının denizlerle çevrildiği, dört mevsimin bir arada yaşandığı, kıtaların birleştiği, binlerce yıllık tarihî mirastan gelen kültürel birikim ve bunun ışığında gelişen Türk mutfağı ile medeniyetlerin buluştuğu bu eşsiz coğrafyada yer alan Türkiye’mizde; Turizm Haftası’nın hayırlara vesile olması temenni ediyorum



Osmaniye 14.04.2023 16:19:00 0
Anahtar Kelimeler: . Yılmaz' turizm haftası mesajı

İlginizi Çekebilir

1

Gaziantep'te cinayet işledi, Osmaniye'de yakalandı

2

Osmaniye'de 29 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

3

Osmaniye Maravuzlular Derneği Açıldı

4

Osmaniye Fakıuşağı Konteyner Kentte Yangın

5

Mithatpaşa Okulu Dereceye Girdi

6

Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, TBMM, İsrail'in Katliamlarını Dünyaya Duyurmaya Kararlı

7

Osmaniye’de Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşamını yitirenler için dua edildi

8

Muhtar Kazada Yaşamını Yitirdi

9

KAVAK, Kadirli Kız Öğrenci Yurdu'nu yeni eğitim öğretim yılında hizmete almayı hedefliyor

10

Şüpheli Çanta Boş Çıktı