Bahri Çolpan


Bu nasıl fuar?

Bizim fuar bile demeye dilimizin varmadığı, ne fuarı olduğu belli olmayan bir fuar başladı.


Merhaba çok kıymetli okurlarımız,

Bizim fuar bile demeye dilimizin varmadığı, ne fuarı olduğu belli olmayan bir fuar başladı. 

Bu fuarın adına düzenleyen kurumlar “Sanayi ve Ticaret Fuarı” dediler. Ancak, sanayi mi, tarım mı veya turizm fuarı mı, ne olduğunu çözemedik. Fuar denilen toplantıya 50 firma katılıyor. Yarısının  sanayi ile hiç bir işi yok. Bu nasıl bir fuar anlayan beri gelsin. Organize bozuk, esnaflar katıldığına bin pişman. Fuara katılan bir çok firma daha siftah bile etmemiş.

Bize göre bu fuardan ziyade organizasyon firmasına para kazandırma ve bir de vali ve belediye başkanın gözüne hoş görünüp “aferin” almak için yapılan bir etkinlikten öteye asla gidemez. 

Biz yüzlerce fuar gördük, böyle ne olduğu belli olamayan fuarı ilk defa görüyoruz. Adına fuar denen organizasyon, inanın büyük bir vilayette olsa asla itiraz etmeyiz. Osmaniye'nin reklamı yapılacak diye seviniriz.

Akşam tv’lere şöyle bir baktık, "Osmaniye'deki etkinliği on tane ulusal(!) tv kanalı yayınladı. 

Yazık bir sürü masraf edildi. Bu masraf karşılığında Osmaniye'mize zerre kadar faydası olmadı.

Biz şeffaf toplum adına Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odası'nın burada yapılan masraflarla ilgili açıklama yapmasını bekliyoruz. Çünkü burada harcanan parada bir sürü tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Şu sıkıntılı dönemde de kimsenin milletin parasını gereksiz yere harcamaya hakkı yoktur.

Fuar alanına bugün gönderdiğimiz muhabirimiz ilk gün olmasına rağmen alanda parmakla sayılacak kadar az kişi, olduğunu bildirdi.

Kimse gerçekleri gizleyemez. Ancak bu memlekette öyle gazeteci(!) bozuntuları var ki, vallahi parayı ver her şeyi yaparlar. Şu memlekette omurgalı gazeteciler olsa inanın her şey düzelebilir. Bu alçaklara parayı ver her şeyi yaptırırsın. Bundan dolayı ben hemen hiç bir toplantıya katılmamaya özen gösteriyorum. Gideceğim yeri elli kere hesap etmeden gitmiyorum. Bu hassasiyetim konusunda da herkesten takdir alıyorum. Gazeteciliğin ne olduğunu bilmeyen, ancak birilerinin egosunu tatmin etmek için kağıt üzerinde olan cemiyetler bu işe prim vermektedir. Çünkü onların işine öyle geliyor. Cemiyetler vasıtasıyla ortalığa salınan bu gazeteci(!) bozuntuları vali ve belediye başkanı ile resim çektirmeyi kendine çok büyük bir itibar olarak kabul ediyor. Böyle görgüsüz ve mesleğin ne olduğunu bilmeyenlerle bugüne kadar hiç işim olmadı bundan sonra da olamaz. Biz ne yapacaksak millete faydalı olanını yaparız. Millete faydası olmayan her şeyinde karşısında dururuz.

  • Salı 21.4 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.7 ° / 9 ° Güneşli
  • Perşembe 27.2 ° / 11.2 ° Güneşli