Bahri Çolpan


Buradan İmamoğlu Çıkar mı?

Osmaniye’nin Kadirli İlçesi çok eski tarihlerden bu yana MHP’nin kalesi olarak bilinir.


Merhaba kıymetli okurlar,

Hepinize iyi bir hafta sonu diliyorum. 

Osmaniye’nin Kadirli İlçesi çok eski tarihlerden bu yana MHP’nin kalesi olarak bilinir. Kadirli’de sol partiler fazla bir varlık gösteremezdi. Dr. Ömer Tarhan’ın 15 yıl MHP’den aralıksız Belediye Başkanı seçilmesi de zaten benim söylediğimi doğruluyordur. Ancak CHP Osmaniye İl Başkanı merhum Mehmet Orhun Döğüşçü’nün Kadirli olmasına rağmen CHP Osmaniye İl Başkanlığı’na seçilmesi, Kadirli’de CHP’ye hareketlilik kazandırdı. Kadirli’deki CHP’liler Döğüşçü’yü çok seviyorlardı ve ona mutlaka bir başarı öyküsü yazmak istiyorlardı. Mehmet Orhun Döğüşçü ile birlikte siyasete Kadirli’den genç Eczacı Mustafa Mert Olcar isimli bir arkadaş çıktı. Olcar önce ilçe başkanı olarak saha indi. Ardından da kısa bir süre sonra yapılacak olan yerel seçimlerde CHP Kadirli Belediye Başkan adayı olarak karşımıza çıktı. Tabi CHP fazla iddialı olarak görülmediği için Mustafa Mert Olcar’ın karşısına çıkanda olmadı ve kısa sürede aday olarak ilan edildi. 

Bende dahil kimse Olcar’ın böyle bir başarı göstereceğini düşünmüyorduk. Kadirli’nin genel yapısına baktığımızda olanaksız gibi geliyordu. Mustafa beyin kendisini pek tanımam. Ancak oradaki dostlarım Halil Dallı ve Burhan Bülbül, sürekli “kazanacağız” diye, sosyal medya hesaplarından paylaşım yapıyorlardı. Hakikaten dedikleri de oldu ve Mustafa Mert Olcar, ilçedeki oyların % 60’ını alarak tarihinde ilk kez Kadirli’de CHP’ye Belediyeyi kazandırdılar.

Kadirli Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar, araştırdığıma göre, temiz ve çalışkan bir genç. Aldığı görevleri başarı ile yapacak, kapasiteli bir başkan olarak karşımıza çıktı. Osmaniye’de CHP’nin tek kazandığı yer, en büyük ilçe olan Kadirli oldu.

Başkan Olcar, ilk icraatını İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başlattığı kent lokantalarından yaparak hizmet kervanına başlamayı tercih etti.

İnsanın hemen aklına şu geliyor, Osmaniye’den bir İmamoğlu versiyonu çıkar mı? Kadirli Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar, büyük bir başarı yakaladı. Bu başarıyı hizmet yaparsa sürdürür ve bu bölgeden bir İmamoğlu çıkmasına vesile olabilir. Çünkü Mustafa başkanın bir çok özelliği İmamoğlu’na benziyor. Adından bahsettirmek istiyorsa, çok çalışıp zorlukları aşması gerekiyor. Osmaniye’de CHP’li Belediye Başkanı kendinden başkası yok. Ancak Türkiye’de bir çok önemli vilayeti CHP kazandı. Mustafa başkan bunu fırsata çok rahat çevirebilir. CHP’li Belediyelerden her türlü desteği rahatlıkla alabilir. CHP Genel Merkezi de dahil, Türkiye genelinde bir çok partili Mustafa Mert Olcar’ın başarısını konuşuyor. Eğer destek istemesini tam olarak başara bilirse, Kadirli’ye tarihinde görmemiş hizmetleri yapabilir. Ne diyelim başkana başarılar diliyoruz. 

  • Cumartesi 19.9 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17.5 ° / 12.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.7 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı