Bahri Çolpan


Çocuğu Doğmadan Öldürmeyin

Osmaniye Belediye Başkanı Av.İbrahim Çenet seçildiğinden bu yana büyük bir heyecanla bir şeyler yapmaya çalışıyor. Halktan da çok iyi karşılık buluyor.


Merhaba çok değerli okurlarımız,
Osmaniye Belediye Başkanı Av.İbrahim Çenet seçildiğinden bu yana büyük bir heyecanla bir şeyler yapmaya çalışıyor. Halktan da çok iyi karşılık buluyor. 
Başkan Çenet, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından Osmaniye'de lezzet festivali yapacağını duyurdu. Bende hep hayal ediyordum ve her vilayette gastronomi günleri düzenlenirken Osmaniye'de neden olması diye düşünüyordum. Saolsun başkan Çenet, bu eksikliği tamamladı ve 11-12 Mayıs tarihleri arasında lezzet festivali yapılacak. Buraya kadar her şey güzel ve destekliyoruz.
Ancak başkan Çenet'in bu işi başara bilecek profesyonel bir ekibi yok. 11-12 Maytıs'ta yapılacak olan lezzet festivali ilk olacak.Ben bunu doğmamış çocuğa benzetiyorum. Yapılacak ilk lezzet festivali düzenli ve profesyonelce yapılmazsa çocuk sakat doğar. Kimse bir daha bu festivale katılmaz ve izlemeye bile gelmez.Bu festival kesinlikle dört dörtlük ve örnek olmalı. Festival yapmak için festival yapılmamlı. işin hakkı verilmeli. Başkan Çenet'in görev verdiği ekip bu işi başaracak bir ekip değildir. Ben fikirlerimi yazıyorum uygulamak tabi ki, başkan Çenet'e kalmış. Yetki onda ne isterse onu yapar. 
Gelelim lezzet festivalinin yapılacağı alana.
Şunu açıkça ifade edeyim Atatürk Caddesi'nde yapılacak festival fiyasko ile sonuçlanır. Atatür caddesi 15 metre bile yok. Buraya çift taraflı konulacak stantan sonra arada yürüyecek yer kalmaz. O zamanda millet esnafların dükkanının önünü kapatır ve o bölgedeki esnaf iki gün iş yapamaz. Ayrıca o bölge çin lokantası olarak bilinen işyerlerinin yoğun olduğu yerdir. Bu esnaflarda sıkıntı çeker ve insanlar üst üste yığılır. Atatürk Caddesi'nin bir çok ara yolla bağlantısı olduğu için trafikte büyük yığılmalar yaşanır. Dr. Devlet Bahçeli 1. etapta yemek satan esnaf az. Cadde neredeyse 50 metre. Kaldırımlar geniş ve alan olarak lezzet festivalinin yapılmasına çok müsait alandır. Bana göre en mantıklı alan burasıdır. Ayrıca şehrin trafiğini en az etkileyecek alanda burasıdır. Bahçeli Bulvarı 1. etaba arka yollardan da giriş vardır ve ulaşım çok kolay olur. Stadyum gibi bir alanda lezzet festivali yapmak dururken dar bir alanda etkinlik yapılaması çokta iyi olmaz.Lezzet festivalinde Ayşe veya Fatma teyzeye güvenerek bu işte başarılı olunmaz.Festivalin başlaya gün geleceğim diyenleri bulamazsanız şaşmayın. Biz yaşadık o günleri. Öte yandan bu festivalde Belediye yöresel yemeklerden mutlaka bol bol ikram yapmalı.İnsanlar festivali benimsemeli. Gelecek yıl daha güzel olması için bu yıl çok güzel yapılmalıdır.  

  • Cuma 25.6 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Pazar 28.1 ° / 14.2 ° Güneşli