Bahri Çolpan


Halkın Kredisi Çok Değerli

Bir siyasetçi veya siyaset yapacak kişi, halkın kendisine verdiği krediye çok önem vermeli ve onu bir servet olarak görmelidir


Merhaba çok kıymetli okurlar,
Bir siyasetçi veya siyaset yapacak kişi, halkın kendisine verdiği krediye çok önem vermeli ve onu bir servet olarak görmelidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu millet 22 yıl önce bir kredi verdi.Erdoğan öyle zeki siyasetçi ki, bu krediyi bitirmemek için 22 yıl halkla arasına asla set koymadı. Krediyi yükseltmek için hiç bir şeyden de çekinmedi.Peki sonuç ne oldu? Erdoğan'a halk 22 yıl bu ülkeyi yönetme yetkisi verdi. Siyasetin ana noktası halktır. Yeter ki, halkla olan bağlantını kesme yeter.

Şimdi gelelim buradaki siyasilere.
Osmaniye'de siyaset yapan kişilerin çoğu bir yere geldi mi, orasını kendinin malı sanıyor ve kısa sürede de yok olup gidiyor. Osmaniye'deki siyasetçilerin içinde halktan aldığı krediye en iyi kullanan önceki dönem Belediye Başkanı Kadir Kara'ydı. Kadir bey aldığı krediyle 15 yıl Belediye başkanlığı yaptı. 
Siyaseten milletten aldığı krediyi kullanamayan da mimar Haydar Aktürk'tü. Eski Belediye Başkanlarından İbrahim Karayiğit bize açıklamalarında hep şunu söylerdi. "Tekkeyi bekleyen çorbayı içer" Haydar bey tekkeyi bekleseydi Milletvekili de olabilirdi, Belediye Başkanı da. Ancak o hiç durmadı ve sürekli eksen değiştirdi. Sonunda da siyasetten bitti gitti.
Son seçimde siyasette bir Serkan Karayiğit rüzgarı oluştu. İyi de oy aldığını söylesek yalan olmaz. Belki Cumhur ittifakı olamasa seçimi kazanacak seviyeye bile ulaşabilirdi. Gördüğüm kadarıyla Karayiğit, eksen değiştirmeyecek gibi duruyor.Eğer siyaseten bu istikrarını devam ettirirse Serkan Karayiğit, birazda yanına kafalı ve seçimin nasıl kazanılacağını bilen adamlardan takviye yaparsa bir daha ki, dönem Belediye başkanlığını kazanabilir. Çünkü Karayiğit, siyasette yeni ve bazı püf noktaları konusunda eksikleri var. Seçim kazanmak ekip işi.
Benim birde siyaseten çok hoşuma giden ve siyasetin nasıl yapıldığını çok iyi bilen bir kişi gözüme çarpmaktadır. Nihat Çerçi diye genç bir arkadaşımız var. Bu arkadaş sanki siyaset dünyasının profesörü gibi. Eğer Nihat bey CHP'de İl Başkanlığı gibi bir göreve getirilse, ben kısa sürede CHP'nin Osmaniye'de 1. parti olcağına inanıyorum. Nihat bey, temiz, dürüst halkla arasına asla mesafe koymayan hangi partiden olursa olsun ikili ilişkileri çok çabuk geliştiren bir şahsiyettir. Şimdi diyeceksiniz ki, Nihat beyin elinde sihirli deynek mi var? Kadirli'de gördünüz, bir genç çıktı ve 3 ay gibi bir sürede her zaman 3. parti olan CHP'yi zirveye taşıdı. Demek ki, çalışılırsa halk güvenirse, her şey olabiliyormuş.Ben Nihat Çerçi beyden çok umutluyum ve aldığı görevi başarı ile yaparak CHP'yi Osmaniye'de 1. parti yapacağına inanıyorum.
ÇENET'İN KREDİSİ ŞİMDİLİK EKSİLMİYOR
Osmaniye Belediye Başkanlığına yeni seçilen Av.İbrahim Çenet'in şimdilik halktan aldığı kredide bir eksilme görmüyorum. Tabi daha yeni Belediye başkanı ve çalışmalara hızlı başladı. Uyarılarımıza rağmen bazı işlerde inat ederek kendi bildiğini yapıyor. Bu yaptıklarının siyaseten mutlaka bir bedeli olacak. Ancak şimdiden ne desek boş. Her şey zamanla ortaya çıkar. Başkan Çenet, Kaymakamlığın çok küçük bir bütçesinden, Osmaniye Belediyesi'nin dev gibi bütçesini yönetmeye başladı. Yapacağı çalışmalar Çenet'in halktan aldığı kredi notunu nasıl etkiler hep birlikte göreceğiz. Temennimiz o ki, inşallah Osmaniye adına güzel hizmetler yapar ve kredisini yükseltir. 
 

  • Pazartesi 20.1 ° / 11.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Salı 22.6 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 22.8 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı