Bahri Çolpan


Kamu malını neden kırarız?

Dün bizim Başak Gazetesi’nin Osmaniye merkez ofisinin az ilerisinde bir çöp konteyneri var. Oraya çöp atmaya gittim.


Merhaba çok kıymetli okurlarımız,

Dün bizim Başak Gazetesi’nin Osmaniye merkez ofisinin az ilerisinde bir çöp konteyneri var. Oraya çöp atmaya gittim. Çöp bidonlarının üzerine görsel olarak güzel görünsün diye giydirme yapılmış. Çokta güzel görünüyordu. Ancak o görüntü kısa sürdü ve giydirmeyi kırmışlar, her parçası bir yerde. Bu duruma çok üzüldüğümü söyleyim. 

Osmaniye’nin değişik bölgelerine yapılan bu giydirmelerin hemen hepsinin durumu aynı. Belediye’nin seyyar ekipleri var, neden gelip bu kırık yerleri kaynatıp bari iyice yok olmasını engellemek istemezler, bu da garip bir durum. Bir hizmeti yapmak önemli, ancak onu koruyup kollamak daha önemli. Ben Osmaniye Belediye Başkanı Av. İbrahim Çenet’ten acilen bu konteynerlerin elden geçirilerek yeniden kullanılır hale getirmesini için talimat vermesini arzu ediyorum. 

Şimdi gelelim vatandaşların durumuna.

Osmaniye’deki kamu mallarının tamamı bizimdir. Çünkü onlar bizlerin hizmetine sunulmuştur. Bunları kırmak kime ne fayda sağlıyor. İnsanların işine yarayan bu güzelim konteynerleri bu hale getirince elinize ne geçiyor.? Hani bunu özelikle yapıyorsanız, bu direk kamu malına bilinçli zarar vermektir ve dolayısıyla hainliktir. Ayrıca bunun cezası da vardır. Aslında mobesse kameralarından takip edip bunu yapanlara haddini bildirmek gerekir diye düşüyorum.

Osmaniye Belediyesi’nin Karaçay Vadisi’nde Doğa Parkı bulunmaktadır. O kadar güzel yapılmış ki, insan hayran kalıyor. Burada pikniğe gelen bazı kendini bilmezler o tertemiz yeri özellikle kirletmek için geliyorlar gibi kirletip gidiyorlar. Bin bir emekle yapılan kamelyalara zarar veriyorlar. Çöp sepetlerini kırıyorlar, oturma banklara zarar veriyorlar. Biz ne zaman kamu malının bizim malımız olduğunu öğrenip koruyacağız merak ediyorum. Yapmayın, yapılan her hizmet insan için yapılmaktadır. Bunları kullanılamaz hale getirmek çok ayıptır. 

Zorkun Yaylası Şenlik Tepesi’ne çok güzel bir seyir terası yapıldı. Hemen her il’de seyir terası var. Bakın bizimde oldu. Burayı korumak, kollamak ve zarar vermemek hepimizin görevidir. Eğer buralara sahip çıkmazsak, oranın sonu da konteyner gibi olur ve yok olur gider. İçinde azıcık vatan sevgisi olan bu mallara zarar vermez ve vermemeli. O bölgeye yapılan bir seyir terasını, yarın görmek için binlerce turistin gelmesi anlamına gelmektedir. Ben bir kez daha herkesi kamu malını korumaya davet ediyorum. 

 

  • Çarşamba 22.8 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23.1 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 25.6 ° / 12.1 ° Güneşli