Bahri Çolpan


Müjdeli Haberi Aldık

Toprakkale ilçemiz sınırlarında ve D-400 karayolu üzerinde 2 yıldan bu yana yapımları bir türlü tamamlanamayan 2 köprü ile ilgili müjdeli haber aldığımızı size duyurmak istedim.


Merhaba kıymetli okurlar, sizlere faydalı olmak, Osmaniye’mizin eksiklerini gündeme getirmek adına her gün köşe yazısı yazıyorum. Osmaniye’nin gündemi için beni takip etmeyi ve köşe yazılarımı sosyal medya hesabınızda paylaşmayı unutmayın.

Toprakkale ilçemiz sınırlarında ve D-400 karayolu üzerinde 2 yıldan bu yana yapımları bir türlü tamamlanamayan 2 köprü ile ilgili müjdeli haber aldığımızı size duyurmak istedim.

Dün söz konusu köprülerle ilgili köşe yazımı tamamladım ve Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy’u arayıp bu köprülerin akıbetini sordum.

Gülsoy şu cevabı verdi: “Ben bizzat gittim o köprü inşaatında incelemelerde bulundum ve inşaatı yapan firmanın yetkilisi bana her iki köprünün de bu ayın sonuna kadar tamamlanacağını söyledi”dedi.

Bugün, valilik kanalından bir araştırma yaptım. Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz’ın da konuyu yakından takibe aldığını öğrendim. Her 2 köprüyü de yapan firmanın yetkilisi Vali Yılmaz’a bu ayın sonunda inşaatın tamamlanacağına dair söz verdiğini öğrendim.

Yani her iki yetkilinin de köprü inşaatının bitimiyle ilgili verdikleri tarih bir biri ile örtüşüyor. Köprü inşaatı ile ilgili benim anladığım şu: Ay sonuna kadar her iki köprü de ulaşıma açılacak.

Ancak firmanın ne derece sözünde duracağı konusunda kimsenin bir garanti verme şansı yok. İnşallah yalan söylemediler. Koskoca bir vilayetin yolunun 2 yıl kapatılmasını izah edecek hiçbir cümle bulunamaz.

Hiçbir inşaat bu kadar uzun süremez. Firmanın yaptığı Osmaniye’lilere saygısızlıktır. İnsanlara kimsenin eziyet etmeye hakkı yok. Madem yapamıyorsa neden böyle bir inşaata talip oluyor. Firmanın ay sonu inşaatın biteceğine dair sözünü bizde Osmaniyeliler olarak aldık kabul ettik. Buna rağmen de ay sonuna bu köprülerin inşaatı bitmezse artık bu firmanın yetkililerine kimse inanmaz. Fima yetkililere bu cümlem size ne yapıyorsanız yapın, sözünüzde durun. 

 

 

 

  • Pazartesi 29.8 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Salı 29.6 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 28.7 ° / 14.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı