Bahri Çolpan


Neden Osmaniye?

Dün “Sahipsiz Osmaniye” başlığı ile yayınladığım köşe yazımdan sonra birçok telefon ve elektronik posta aldım.


Merhaba kıymetli okurlarımız,

Dün “Sahipsiz Osmaniye” başlığı ile yayınladığım köşe yazımdan sonra birçok telefon ve elektronik posta aldım. Genel olarak gösterilen tepki, siyaseten Osmaniye bu kadar güçlü ve cumhur ittifakının başkenti olarak olarak gösterilirken, vilayetlere yapılan hizmetlerde neden hep göz ardı ediliyor veya unutuluyor.

Tepki gösterenler haklı mı, bence fazlasıyla haklı. En son Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın deprem bölgesinde zarar gören ve evlenecek çiftlere yönelik çıkarılan 150 bin lira faizsiz evlilik yardımından Osmaniyeli gençler yararlanamıyor. Bunun sebebi nedir kimse bilmiyor. Osmaniye depremden ciddi manada zarar gören kentlerden biridir ve yapılan istatistiğe göre en fazla hasar gören vilayetler arasında 5. Sıradadır. Nedense devletin depremden zarar gören vilayetlere sağladığı kolaylıklarda hep Osmaniye görmezden geliniyor.

Buna rağmen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın tv kanallarında yararlanacak il’ler arasında Osmaniye’yi saymaması bizleri fazlasıyla üzdü.

Ben bu konuya farklı bir pencereden bakacağım ama inşallah öyle değildir. Osmaniye büyük vilayetlerde fazla tanınmıyor. Hatta birçok insan Osmaniye’yi hala Adana’nın ilçesi olarak biliyor. Bakan hanımın, deprem fazla zarar görmeyen Adana’yı bile bu hizmetten yararlanacak il’ler arasında  sayması sanıyorum Osmaniye’de Adana’nın ilçesi o da bu şekilde yararlanır diye düşünmüş olabilir mi?

Bana göre olma ihtimali yüksek. Çünkü depremden epeyce zarar gören Osmaniye’yi bu hizmetten yararlanacak il’ler arasında saymamasının başka izah tarzı olamaz. Diyelim ki, biz yanlış düşünüyoruz. Osmaniyeli gençler neden bu imkândan yararlanmasın. Bizim gençlerimizle sorununuz nedir? Bunu da sormak en doğal hakkımızdır.

Türkiye’nin 5 önemli partisinin birinin Genel Başkanı olan sayın Dr. Devlet Bahçeli Osmaniyelidir ve ilimizin milletvekilidir. Kendisinden daha önce Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Derya Yanık, Osmaniyelidir ve milletvekilimizdir. Osmaniye’yi tanımanız için bunlar yeterli diye düşünüyorum.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Osmaniye’ye yaptığınız uygulamayı asla kabul etmiyoruz. Yaptığınızın bir hata olduğunu kabul ederek, bu hatanın düzeltilip devletin sağladığı imkanlaşan bizim gençlerimizin de faydalanmasını arzu ediyoruz. Unutmayın ki, Osmaniye cumhur ittifakını her seçimde 1. Parti olarak çıkarmıştır. Lütfen gereğini yapın.

 

  • Cumartesi 36 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Pazar 31.6 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.8 ° / 16.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı