Bahri Çolpan


Şeffaf Başkan İstiyoruz

Her gün elimden geldiğince bir şeyler yazıyorum. 31 Mart’ta yeni seçeceğimiz Belediye başkanın özelliklerinden bahsediyorum.


Merhaba kıymetli okurlarımız,

Her gün elimden geldiğince bir şeyler yazıyorum. 31 Mart’ta yeni seçeceğimiz Belediye başkanın özelliklerinden bahsediyorum. Tabi bu uyarılarımdan kaçınız yararlanıyor bilemem. Ancak Osmaniye bu kez de aradığı başkanı seçemeyip yanılırsa, bir beş yıl daha bizi çok zor günlerin beklediğini söyleyebilirim.

Osmaniye’mize yeni seçeceğimiz Belediye başkanı özellikle şeffaf olmalıdır. Belediye’yi asla zengin olma makamı olarak görmemelidir. O kurumu adeta kendi yeri gibi görmeli ve yaptığı her kuruş harcama da tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı olduğunu unutmamalıdır. İhaleleri rekabet ortamı oluşmadan kesinlikle yapmamalıdır. Yaptığı her ihale ile ilgili kamuoyuna gerçek ve inandırıcı bilgi vermelidir. 

Yeni başkan Osmaniye’nin gelişmesi ve değişmesi için çok sayıda ihale yapmak zorunda kalacaktır. İhalelerde yeterince samimi olursa Osmaniye’yi şimdiden güzel günlerin beklediğini söyleyebilirim. Diğer yandan yapılan ihalelerden sonra kontrol mekanizmasının da çok iyi çalıştırılması ve belli bir sürede bitirilmesi de çok çok önem arz etmektedir.  Artık yeni inşaat anlayışında yıllarca süren çalışma olmuyor. Çünkü inşaat malzemelerinin çoğu artık hazır geliyor. Betonu bile hazır veriliyor. Osmaniye’nin bir ana caddesinin bir yıl trafiğe kapatılması kabul edilemez. Zaten çok fazla ana caddemiz yok olanlara ne yapılacaksa seri bir şekilde yapılmalıdır, süre çok iyi değerlendirilmelidir. Şimdi Kadirli yolunda hızlı tren yolu için alt geçit yapılıyor. Yaklaşık üç aydır bu ana cadde kapalı. Trafik o bölgede alt-üst oluyor. Böyle işlerde süre çok önemli. Ben bazı başka illerde görüyorum, tabelada işin başlayış ve bitiş süreleri yazıyor ve üç ay gibi bir sürede alt geçit inşaatı bitirilebiliyor.

Osmaniye Belediyesi’nin yeni başkanı trafiği yoğun olan yerlerde yapılacak inşaat çalışmalarında süre konusuna çok dikkat etmelidir. Osmaniye’nin başka bir yarası da asfalt meselesidir. Bir caddeye asfalt dökülüyor, gelecek yıl çürüyor ve yeniden asfaltlama ihtiyacı ortaya çıkıyor. Osmaniye’nin artık yirmi yıl kullanılacak asfalta ihtiyacı vardır. Çünkü Osmaniye’ye harcanan her kuruşta tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı olduğunu unutmamak lazım. Yeni başkandan yapacağı her hizmetin sağlam ve kullanışlı olmasına dikkat etmesini istiyoruz. Zaten her ihale de Belediye başkanı masaya vurup “Benim için önce Osmaniye’nin hakkı hukuku gelir” derse mesele biter. İhaleye giren her firma başkanın şeffaf olduğunu anladığı takdirde işini sağlam yapmaya bakar. 

Öte yandan şu günlerde Osmaniye’nin alt yapısı için bir firma çalışma yapıyor. Günlerdir çırpınıyorum, bu firma şartnameye uymuyor diye haber yapıyorum. Ayrıca yaptığı işleri yarım bıraktığını ve boruların bacalarını açık bıraktığını ifade ediyorum. Ancak yetkililerden hiçbir kıpırdanma göremiyorum. Yeni başkanın bu firmaya dikkat etmek lazım. 

  • Cumartesi 28.5 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazar 34.3 ° / 19 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 15.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı